Update: coronamaatregelen, wedstrijdprogramma, seizoensopening en kantine

Update: coronamaatregelen, wedstrijdprogramma, seizoensopening en kantine

22 augustus 2021 13:15


Nog twee weken en dan begint het voetbalseizoen officieel. Voor de senioren en de jeugd tot en met JO13 staan er vanaf 4 september a.s. bekerwedstrijden op het programma. De jeugdteams JO7 t/m JO12 beginnen dat weekend gelijk aan de competitie.

Vanaf aanstaande maandag gaan voor de meeste teams de trainingen weer van start. Het trainingsschema is eerder op de website geplaatst. Meerdere teams spelen in de komende periode ook nog één of meer oefenwedstrijden.

Hoewel we nooit helemaal zeker kunnen zijn, lijkt het erop dat we na twee afgebroken seizoenen vooruit kunnen kijken naar een ‘normaal’ seizoen. En daar zien we naar uit!

Zo aan de start van het nieuwe seizoen willen we jullie via deze mailing informeren over een aantal onderwerpen: de huidige coronamaatregelen, het wedstrijdprogramma, de seizoensopening en een tweetal kantine-onderwerpen.

Coronamaatregelen nog steeds van kracht

De coronasituatie ontwikkelt zich in Nederland gunstig, maar de meeste coronamaatregelen gelden nog steeds. De persconferentie van vorige week heeft voor de sport geen verandering gebracht en daarmee beginnen we dit seizoen op dezelfde manier als hoe we vorig seizoen geëindigd zijn.

Dat betekent dat er voor trainingen en wedstrijden geen beperkingen gelden, maar wel voor alles buiten de lijnen. Zo is publiek van harte welkom, maar moet er nog steeds 1,5 meter afstand gehouden worden.

De kantine is geopend, maar mensen die hier gebruik van maken moeten verplicht aan een tafel zitten en zich bij binnenkomst registreren. Het aantal zitplaatsen is beperkt en vol is vol.

Het lijkt ons ook goed om aan het begin van het seizoen de vier basisregels vanuit de overheid nog een keer onder de aandacht te brengen:
(1) Was vaak en goed uw handen.
(2) Houd 1,5 meter afstand van anderen.
(3) Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
(4) Zorg voor voldoende frisse lucht.

Alle regels gelden zowel voor gevaccineerde als niet-gevaccineerde mensen.

Het naleven van de regels blijft belangrijk. Spreek elkaar dus aan op het moment dat dit ‘even’ vergeten wordt. Met elkaar moeten we nog even volhouden, zodat we hopelijk over een maand van een groot deel van de maatregelen afscheid kunnen nemen.

Wedstrijdprogramma beker en competitie

Vandaag zijn alle speelschema’s voor aankomend seizoen bekend geworden. Deze zijn te vinden op onze website op de pagina van het betreffende team. Klik op de teampagina daarvoor op de knop “Uitslagen & programma”.

Wedstrijden kunnen altijd verplaatst worden, dus het blijft verstandig om regelmatig te controleren of er wijzigingen zijn. Het actuele schema is altijd op onze website te vinden.

Vanavond om 18.30 uur eerste oefenwedstrijd eerste elftal

Het eerste elftal speelt vanavond (zaterdag 21 augustus) de eerste oefenwedstrijd na de zomerstop. De tegenstander is LEO uit Loon. De wedstrijd wordt gespeeld in Rolde en begint om 18.30 uur. Publiek is van harte welkom, maar houd er rekening mee dat er nog steeds coronaregels gelden.

Het volledige oefenprogramma is te vinden op de website.

Update gezamenlijke seizoensopening

In de laatste mailing voor de zomervakantie hebben we benoemd dat we de mogelijkheden voor een gezamenlijke seizoensopening aan het onderzoeken zijn. Dit is vanzelfsprekend afhankelijk van welke coronamaatregelen er gelden. Binnen de huidige maatregelen zien we nog geen mogelijkheden voor een seizoensopening. We houden het in de gaten en als er meer bekend is zullen we dat laten weten.

Statiegeld op plastic flesjes

Met ingang van het 1 juli 2021 heeft de overheid statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd, onder andere op AA Drink en flesjes water. In de kantine staat een speciale bak voor lege plastic flesjes. Het verzoek is dan ook om de lege flesjes daarin te doen en deze niet in de prullenbak te gooien. Alvast dank voor de medewerking.

Kantinevrijwilligers gezocht!

Nieuwe vrijwilligers zijn bij Rolder Boys altijd van harte welkom. Op dit moment zijn we op zoek naar kantinevrijwilligers voor de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Hiervoor kunnen we altijd een beroep doen op een vaste groep mensen, die eens in de paar weken worden ingedeeld om in onze sfeervolle en gloednieuwe kantine achter de bar te staan. Daarvoor zoeken we nu versterking.

Lijkt het je leuk om deel uit te maken van onze gezellige zondagploeg of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Johan Emmens, bestuurslid Kantinezaken, tel. 06-22443488.

Daarnaast zijn we door de coronamaatregelen genoodzaakt tijdelijk extra kantinevrijwilligers in te zetten. Ook daarvoor zoeken we nog uitbreiding. We hopen dan ook dat er zich mensen melden die hierbij willen helpen.

Tot slot

Zoals genoemd in de inleiding lijkt het dit seizoen ‘normaler’ te worden. Dat hebben we lange tijd moeten missen en we zien er dan ook weer naar uit om iedereen weer te treffen: op het veld, langs de lijn of in onze kantine.

We wensen iedereen een mooi seizoen toe en graag tot op het sportpark!

Met vriendelijke groet,
Bestuur v.v. Rolder Boys

N.B. Deze informatie is zaterdag 21 augustus jl. per e-mail verzonden aan alle leden en ouders van jeugdleden op het ons bekende e-mailadres.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!