Uit het magazine: Hand in hand bij Rolder Boys

Uit het magazine: Hand in hand bij Rolder Boys

13 november 2021 20:30


Het verhaal ‘Hand in hand bij Rolder Boys’ in de laatste Rolder Boys Magazine, is door een misverstand onder de verantwoordelijkheid van De Trans geschaard waarop vanwege tijdsdruk zonder afstemming met directbetrokkenen een redactieslag is gedaan door de afdeling Communicatie. De directie van De Trans biedt hiervoor oprechte excuses aan directbetrokkenen. Hieronder vindt u de originele versie van het verhaal.

Directie De Trans

Hand in hand bij Rolder Boys

“Klein pleuris ventje”
Hugo, de 43 jarige geboren Rotterdammer, fan van Feyenoord, zette dik 3 jaar terug zijn voet op Drentse bodem. Een bijzondere band, wat begon als buurjongens, daar waar de jonge nieuwsgierige Hugo zijn grote buurjongen Henk de oren van zn kop vroeg, met wat ie aan het doen was toen deze met auto´s aan het sleutelen was. Ze sloten elkaar in hun harten en hebben elkaar niet meer uit het oog verloren.  Henk trouwde Saskia en nadat ze samen op Hugo zijn verjaardag waren geweest, waar Hugo vertelde niet gelukkig te zijn in zijn woonsituatie, werd na goed beraad snel beklonken: Hugo kon wel bij hen komen wonen, in Eext.

“pluim zit dwars door mijn hart heen”
De bed & breakfast werd ingewisseld voor een zelfstandig woonhuis voor Hugo. Hugo stroopt zijn mouwen op en werkt mee daar waar hij maar kan, rondom de boerderij is er voldoende te doen. Zo is er net een loods gebouwd, waar Hugo als volleerd bouwvakker werd geassisteerd door Henk. Ook tuinonderhoud en dierenverzorgen, schuwt Hugo niet. Henk en Saskia wisselen een blik en zeggen dan:’ je zou willen dat je kind zo was, is dat geen pluim?’ Hugo glimt en lacht veelvuldig, evenals de liefdevolle blikken, over en weer, tussen deze 3 mensen. Hugo zijn zelfvertrouwen en eigenwaarde groeien met de dag en zo kwam het dat Hugo rijlessen is gaan nemen. De grote trots, een eigen Honda, staat al op hem te wachten. Hij rijdt hem zonder moeite even het grasveld op om te showen. Alleen de theorie, die is nog wel verrekte lastig. Hugo zijn werkdagen zijn van 8:00uur-16:00uur, hierna komt eigentijd, waarin hij o.a zijn boodschappen gaat halen, zijn eigen maaltijd kookt en hobby’s kan uitoefenen. Belevenissen zijn niet op 1 hand te tellen, maar wat sterk naar voren komt zijn wel de reisjes naar Londen. Daar waar Hugo vroeger al eens geweest was met zijn ouders en zn 3 broers. En later nog een keer met Henk en Saskia, plannen voor een volgende reis naar Londen zijn al in de maak.

“ik hou van Hollandse muziek & Andre Rieu”
Hugo heeft vele hobby’s, fietsen, skypen, FIFA spelen, terrasje pakken, series kijken van zeg eens Aa, Baantjer, the A-team tot Flikken Maastricht, waar hij graag een figuranten rol in zou spelen. Het liefst als boef. Ook muziek luistert Hugo veel, van alles en nog wat.  Zo neemt Hugo in december zijn moeder mee naar het kerstconcert van Andre Rieu in Maastricht. Fijn om naar toe te leven.

“Meedoen met een wedstrijd van die oudjes, dat was echt het aller allermooiste. Fantastische!”
Kort nadat Hugo naar Eext verhuisde, werd Hugo warm onthaald door zijn teamgenoten bij Rolder Boys.  Inmiddels is Hugo vertrouwd geraakt in de omgeving en komt zelf op de fiets van en naar de trainingen. De warming-up is met deze 8,5 km in de benen, al vast gehaald. Hugo kan met alle spelers, geniet volop van het voetbal en dit heeft hij afgelopen 1,5 jaar ook het meest gemist. Al snel werden Hugo  dikke vrienden met 1 van zn teamgenoten en ook zijn grote liefde werd gevonden bij Rolder Boys G1. Van hooghouden is Hugo niet zo’n liefhebber. Maar wat hij wel heel erg goed kan is de linkerkant en als verdediger.  Ook was Hugo tijdens de competitie, goed voor vele doelpunten, die hij ingetogen vierde met zn team. Op de voorgrond, is niet Hugo zijn handelswijze.

Hugo was aanwezig met zijn vriend op het Boerbos, toen het 4de elftal een competitiewedstrijd had, ‘kleed jullie maar om’, riep de leider. Dit was niet tegen dovenmansoren gezegd en binnen no time stonden de beide mannen binnen het veld.  Een dagje meedoen met het Nederlandselftal lijkt Hugo geweldig toe en ook hoopt Hugo dat Johan Derksen zijn verhaal leest. Dat zou toch prachtig zijn!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!