Corona-update: wedstrijden, trainingen en de QR-code

Corona-update: wedstrijden, trainingen en de QR-code

8 december 2021 23:30

Bestuur v.v. Rolder Boys

Vorige week hebben wij jullie geïnformeerd over de aanscherping van de coronamaatregelen en de gevolgen daarvan voor Rolder Boys. Via deze mailing komen we met aanvullende informatie op drie punten: de wedstrijden, de trainingen en het coronatoegangsbewijs (“de QR-code”).

Wedstrijden

Er staan nog twee competitieweekenden gepland tot aan de winterstop, 11/12 december en 18/19 december. Gezien er ’s avonds niet getraind kan worden, heeft de KNVB gekeken naar de gevolgen hiervan voor de competities.

Er is nu besloten dat de lijn van afgelopen weekend doorgetrokken wordt. Dat betekent dat:
  • De geplande competitiewedstrijden van Rolder Boys 1, Rolder Boys 2 en JO19-1 vervallen.
  • De geplande wedstrijden van de andere teams doorgaan.

Vanaf 20 december begint de winterstop. De KNVB streeft ernaar dat de competities vanaf half januari weer kunnen worden hervat, maar dat is afhankelijk van wat er tegen die tijd binnen de coronamaatregelen mogelijk is.

Trainingen

Zoals eerder aangegeven is het niet meer mogelijk om na 17.00 uur te trainen. Daar gaan we als volgt mee om:
  • Voor de jeugdteams JO7 t/m JO12 geldt een nieuw trainingsschema dat via de trainers is gecommuniceerd. Elk team traint één keer per week op het veld en één keer per week in de zaal. Alle trainingen zijn voor 17.00 uur afgelopen en kunnen dus gewoon doorgaan.
  • Voor de oudere jeugdteams en de senioren geldt dat er in het weekend op het kunstgrasveld getraind kan worden, mits deze vrij is. Dat wordt tussen de trainers onderling afgestemd.
  • In verband met de veldbezetting kunnen eventuele oefenwedstrijden alleen worden gepland in overleg met het wedstrijdsecretariaat.

Coronatoegangsbewijs (QR-code)

Sinds enkele weken is het zo dat volgens de coronamaatregelen alleen senioren die in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs (QR-code) gebruik kunnen maken van kleedkamers, kantine en terras. Als vereniging zijn we verplicht hierop te controleren.

In de afgelopen periode is dit door een kleine groep van vrijwilligers opgepakt. Dat is goed verlopen.

Nu het erop lijkt dat deze maatregel de komende tijd niet verdwijnt, hebben we binnen het bestuur besproken hoe we hiermee om willen gaan. De huidige groep van vrijwilligers is namelijk te klein en daarnaast gaat het veelal om mensen die al veel voor de vereniging doen en nu ook deze taak erbij hebben genomen. Dat vinden we geen situatie die we lang kunnen volhouden.

De controle op het coronatoegangsbewijs is niet iets dat wij hebben bedacht, maar als vereniging worden wij wel geacht om hier iets voor in te richten. De vereniging vormen we met elkaar en daarom vinden we dit ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

We hebben er daarom voor gekozen om deze controle te gaan beleggen bij het team dat in een weekend ook verantwoordelijk is voor de kantinedienst. Zo borgen we dat elk team een keer aan de beurt komt en weet iedereen ook vroegtijdig wat er van hem/haar wordt verwacht. We zullen de leiders verder informeren over het aantal benodigde mensen en de werkwijze. Daarnaast gaat onze dank uit naar alle mensen die deze controle de afgelopen week vrijwillig op zich hebben genomen.

Tot slot

Zoals aangegeven neemt de KNVB in januari een besluit over het vervolg van de competities. Volgende week is er ook weer een persconferentie van de regering. Mocht er nieuws te melden zijn dan laten we dat weten. Voor nu wensen we iedereen een gezonde decembermaand toe.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!