Rolder Boys loopt opnieuw puntenverlies op: 2-2 tegen Veendam 1894

Scheidsrechter

H.M. Gerbrandy

Accommodatie

Onbekend

Na het teleurstellende resultaat in de thuiswedstrijd tegen SC Stadskanaal (2-3 verlies) lukte het Rolder Boys ook tegen Veendam 1894 niet om de winst op sportpark Boerbos te houden. Was Rolder Boys tegen SC Stadskanaal voetballend gezien nog de bovenliggende partij, tegen Veendam was daar geen sprake van. De trouwe supportersschare kreeg een mat spelend Rolder Boys te zien, dat het qua duelkracht veelvuldig moest afleggen tegen de Veendammers.

De Boys begonnen slap en onvoldoende geconcentreerd aan de wedstrijd. De Roldenaren grossierden in foute passes, de onderlinge coaching was matig en het baltempo was veel te laag om het de Veendammers moeilijk te maken. Toch kwam Rolder Boys na een kleine twintig minuten aan de leiding. Ferdi Hidding loste een afstandsschot dat net voldoende van richting werd veranderd door een Veendam verdediger. Met een mooie curve verdween de bal in de bovenhoek achter de verder betrouwbaar keepende Indy de Ruiter. Daar waar een voorsprong vaak een steun in de rug is om tot verbetering te komen, ging dat voor Rolder Boys niet op. Integendeel, door twee eigen fouten werd Veendam terug in de wedstrijd geholpen. Eerst kon Veendamspits Marnix Kolder in de 30-ste minuten profiteren van slordig balverlies in de Rolder Boys defensie. Keeper Michel Bakker was vervolgens kansloos in de één-tegen-één situatie. Twee minuten later werd het zelfs 1-2, toen Michel Bakker de bal ongelukkig wegwerkte waardoor een Veendam aanvaller simpel raak kon schieten. Dit was tevens de ruststand.

Na rust probeerde Rolder Boys wat feller van zich af te bijten, maar het was allerminst overtuigend wat de zwart-witten lieten zien. Er werden nog wel een paar kansen gecreëerd, maar de afronding was onzorgvuldig. Het duurde tot de 80-ste minuut dat de gelijkmaker viel. Danny Hingstman werd weggestuurd in de diepte en gaf de bal keurig voor op Ferdi Hidding, die de gelijkmaker kon binnenschuiven. Eindstand 2-2.

Rolder Boys moet het aldus binnengehaalde punt koesteren. Er zat deze wedstrijd ook echt niet meer in. De complimenten gaan naar Veendam 1894 dat een goed voetballende indruk achterliet. We gaan er maar vanuit, dat het tegen Veendam 1894 vertoonde spel een incident is geweest.

Zondag a.s. krijgt de equipe van trainer Kenny Koning de kans om zich te revancheren en te laten zien wat het echt aan voetballend vermogen in huis heeft. Wederom een thuiswedstrijd en nu voor de KNVB-beker. Tegenstander is het reserveteam van GOMOS uit Norg. De geel-zwarten staan bovenaan in de reserve Hoofdklasse. GOMOS 2 is derhalve een niet te onderschatten tegenstanden. De wedstrijd begint om 14.00 uur en staat onder leiding van de heer Alkema.

Statistieken:
Rolder Boys – Veendam 1894 2-2 (Ruststand 1-2)
Toeschouwers: 250
Amusementswaarde: 5

Opstelling Rolder Boys:
Bakker, Knol (75. Vrieling), Kroon, Ottens, De Lange, in’t Veld, Sipma , Bloembergen (65. Krikke) Hidding, Stoffers (82. R Tuin), Hingstman.

Fotoverslag Rolder Boys - Veendam 1894:
Janny Dekker maakte wederom een mooie fotoreportage van de wedstrijd, waarvoor hartelijk dank.