Aannamebeleid

Aannamebeleid

Rolder Boys kent een aannamebeleid voor trainers en (bege)leiders. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen die al lang bij de vereniging betrokken zijn en mensen die nieuw zijn. Een vast onderdeel hiervan is dat er een kennismakingsgesprek wordt gevoerd waarin wordt besproken wat de functie inhoudt en wat er van de trainer of (bege)leider wordt verwacht. Voorop staat dat trainers en (bege)leiders een voorbeeldfunctie hebben en een visitekaartje voor de vereniging zijn. Daarnaast zijn er specifieke aandachtspunten afhankelijk van de functie. 

Jeugdtrainers

Met alle trainers wordt jaarlijks een trainersovereenkomst gesloten. In deze trainersovereenkomst staat opgenomen dat Rolder Boys een beleid heeft op het gebied van een Veilig Sportklimaat, waar onder meer de verplichting tot het afgeven van een VOG in geregeld is. In een gesprek tussen de (aanstaande) trainer, de jeugdcoördinator en het bestuurslid Jeugdzaken wordt de overeenkomst toegelicht.

Jeugdleiders

De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor het aanstellen van jeugdleiders. In de praktijk worden zij gevraagd door het lid van de jeugdcommissie dat het aanspreekpunt is voor de betreffende leeftijdscategorie. In een gesprek wordt de rol waarvoor zij worden gevraagd toegelicht. Hierbij wordt benoemd dat de vereniging een VOG van de (aanstaande) jeugdleider vraagt gezien haar beleid Veilig Sportklimaat.

Trainers senioren

Met alle trainers wordt jaarlijks een trainersovereenkomst gesloten. In deze trainersovereenkomst staat opgenomen dat Rolder Boys een beleid heeft op het gebied van een veilig sportklimaat, waar onder meer de verplichting tot het afgeven van een VOG in geregeld is. In een gesprek tussen de (aanstaande) trainer, het bestuurslid Seniorenzaken en één of meerdere leden van de Seniorencommissie wordt de overeenkomst toegelicht.

Leiders senioren

De seniorencommissie is verantwoordelijk voor het aanstellen van de leiders van de senioren, inclusief de begeleiders van het G-voetbal. In een gesprek wordt de rol waarvoor zij worden gevraagd toegelicht. Hierbij wordt benoemd dat de vereniging een VOG van de (aanstaande) begeleider vraagt gezien haar beleid Veilig Sportklimaat.
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!