3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 11

Nijlanderstraat 34
9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Vandaag staat de laatste wedstrijd van de eerste fase (beker) op het programma. De tegenstander is de nummer twee uit de competitie, vv Westerkwartier JO17-1. Zij kunnen nog eerste worden dus we  gaan een pittige wedstrijd tegemoet.

Als iedereen is omgekleed, de formatie en de posities nog even zijn benoemd, gaan we beginnen met de warmingup. Tijdens de partijvorm gaat Djeckie stevig door zijn enkel. Hij zal dus niet mee kunnen spelen. Dat is een stevige aderlating omdat hij vaak voor extra creativiteit in de aanval zorgt. Vlak voor de wedstrijd begint, gaan we nog even de kleedkamer in voor een korte tactische bespreking.

Als de wedstrijd om stipt 10.00 uur begint, gaat Rolder Boys meteen voortvarend aan de slag. Er wordt goed overgespeeld en combinaties gemaakt. Dat leidt al snel tot een aantal goede kansen. Ook de opbouw vanuit de verdediging gaat bij vlagen stukken beter dan de vorige wedstrijd. De trainingsinspanning begint langzaam maar zeker zijn vruchten af te werpen. Toch zien we dat Westerkwartier wat meer kwalitieiten heeft dan Rolder Boys. Met name in het het hoog druk zetten zijn zij erg sterk. Wij hebben daar nogniet een goede oplossing voor waardoor er wat chaotisch wordt verdedigd. En dat een klein foutje snel kan worden afgestraft zien we in de dertiende minuut als Westerkwartier op voorsprong komt. Gelukkig weten de Boys zich enigszins te herstellen maar we komen niet in ons eigen wedstrijdritme.  Als we de rust in gaan, heeft de tegenstander nog een keer weten te profiteren van hun sterke spel en is het 0-2.

In de tijd die we hebben om een kop thee te drinken, moeten we ook even resetten. Van negatieve communicatie naar een positieve teamspirit. Samen de schouders eronder. Ons eigen spel proberen te spelen. Wat kunnen we doen om het spel te verbeteren? De antwoorden zijn er. Nu kijken of we een antwoord hebben op deze tegenstander.

Als de tweede helft begint, zien we een tegenstander die nog een tandje heeft bijgezet. En binnen een aantal minuten is het 0-3. Rolder Boys probeert van alles maar echte kansen willen maar niet komen. Toch zien we zo nu en dan best goed spel. Maar omdat er geen echte kans uit volgt neemt de frustratie toe en daar speelt de tegenstander behendig op in. Een opsteker zou nog de strafschop kunnen zijn die op miraculeuze wijze wordt gestopt door onze fantastische keeper Thijs. Helaas is dit niet genoeg om Westerkwartier af te stoppen. Zij nemen pas genoegen met 0-6 want dat hebben zij nodig voor de eerste plaats. En aan  het eind van de wedstrijd kunnen wij ze daarmee feliciteren.

Ondanks deze nederlaag zijn wij wel meer als een team gaan spelen. De vooruitgang ten opzichte van de eerste wedstrijd is enorm. In de tweede fase gaan we zeker nog stappen maken!  Iedereen bedankt voor de aanmoediging en de support!!