Meerjarenbeleidsplan 2021-2026: doelstellingen Seniorenvoetbal

Meerjarenbeleidsplan 2021-2026: doelstellingen Seniorenvoetbal

Blader via bovenstaande knoppen door de verschillende hoofdstukken van het meerjarenbeleidsplan 2021-2026.

7. Het eerste elftal stabiel in de eerste klasse, het tweede elftal in de top-5 van de reserve hoofdklasse

De eerste selectie wordt gevormd door de spelers van het eerste en tweede elftal. Zij trainen samen en wisselen onderling spelers uit. Rolder Boys heeft als doelstelling voor het eerste elftal om een stabiele eersteklasser te worden met voornamelijk spelers die de eigen jeugdopleiding hebben doorlopen. Het tweede elftal komt al enige jaren verdienstelijk uit in de reserve hoofdklasse, het hoogste niveau voor niet-standaardteams. Voor de komende jaren is de doelstelling om in deze klasse in de top-5 mee te blijven draaien en jaarlijks een periodetitel te pakken. Dit is goed voor de ontwikkeling en ervaring van de veelal jonge spelers en het behoud van een goede aansluiting tussen het eerste en tweede elftal.

Doelstelling 2026: In 2026 speelt het eerste elftal stabiel in de eerste klasse en het tweede elftal reserve hoofdklasse.

8. Recreatief voetbal als belangrijk fundament onder de seniorenafdeling

Naast de eerste selectie en het opleidingsteam heeft Rolder Boys drie seniorenteams die in de reserveklassen van het zondag- of zaterdagvoetbal uitkomen. Veel spelers spelen hun hele voetballeven al bij Rolder Boys en zij vormen een belangrijk fundament van de vereniging. Veel van hen zijn ook als vrijwilliger actief en daar zijn we blij mee. Tussen de teams bestaat weliswaar verschil in leeftijd en sportieve behoeften, maar bij elk van de teams staat plezier voorop.

De oprichting van het 7-tegen-7-voetbal heeft ervoor gezorgd dat we elk lid een passend sportaanbod kunnen bieden en dat een aantal spelers dat wil stoppen als elftalvoetballer voor de vereniging behouden kan worden. Spelers vanaf 35 jaar kunnen deelnemen aan deze 7x7-voetbalvariant, die bestaat uit een aantal toernooien en wedstrijden op de vrijdagavonden. Er is een trainingsgroep op de woensdagavond die deelneemt aan toernooien en een trainingsgroep op de donderdagavond die uitkomt in de KNVB-competitie. We willen het huidige aantal teams vasthouden en rekening blijven houden met veranderende behoeften (onder meer door het onderzoeken van wandelvoetbal voor 60-plussers).

Aandacht voor elk van de seniorenteams is van groot belang. Als vereniging zullen we borgen dat voldoende faciliteiten geboden worden en dat er voldoende samenhang tussen de teams bestaat, zodat er in voorkomende gevallen een beroep op elkaar gedaan kan worden. Periodiek zal met een vertegenwoordiging van de teams worden gesproken om vast te stellen dat het voetballen bij Rolder Boys naar tevredenheid gaat en of er mogelijkheden voor verbetering zijn. Dit draagt bij aan de betrokkenheid bij de vereniging en het behoud van leden.

Doelstelling 2026: In 2026 heeft Rolder Boys ten minste hetzelfde aantal seniorenteams als in 2021 met daarin tevreden en betrokken voetballers.

9. Inbedding van het vrouwenvoetbal binnen de seniorenafdeling

Voor het eerst in jaren heeft Rolder Boys gelukkig weer een vrouwenelftal. Dit betreft een jong team dat voor het overgrote deel de jeugdopleiding van Rolder Boys doorlopen heeft. Het is belangrijk hen goed binnen de seniorenafdeling in te bedden en ervoor te zorgen dat zij een aantrekkingskracht vormen voor jonge voetballende meisjes. Daarnaast verdient een verschil in behoeften tussen de vrouwen onze aandacht. Zo komt een deel van de vrouwen uitsluitend uit in de vrijdagavondcompetitie in 7-tegen-7-verband, maar neemt een deel van de vrouwen aan zowel het 7x7-voetbal als het elftal deel. Een goede afstemming en onderlinge aansluiting is daarom van belang.

Doelstelling 2026: In 2026 heeft Rolder Boys ten minste één vrouwenelftal en spelen daarin tevreden en betrokken voetballers.

10. Goede samenwerking op het gebied van het G-voetbal

Sinds enkele jaren biedt Rolder Boys G-voetbal aan voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Een enorme stap in het toegankelijk maken van het voetbal voor iedereen en we zijn er dan ook bijzonder trots op een G-team binnen onze vereniging te hebben. Gezien het team bestaat uit gemotiveerde voetballers met een specifieke zorgvraag, is een goede balans tussen inzet van vrijwilligers vanuit de vereniging en professionele ondersteuning vanuit de zorg zeer belangrijk. Daarom wordt gestreefd naar een goede en intensieve samenwerking met Stichting De Trans, waar veel spelers wonen. Afhankelijk van hoe deze samenwerking kan worden ingevuld en hoe de vereniging erin slaagt om gekwalificeerde vrijwilligers te behouden en aan te trekken kan de komende jaren worden gewerkt aan de doelstelling om met het G-team weer uit te komen in de KNVB-competitie.

Doelstelling 2026: In 2026 heeft Rolder Boys ten minste één G-team dat deelneemt aan de KNVB-competitie en begeleid wordt door enthousiaste vrijwilligers en professionele begeleiders.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!