3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 11

Nijlanderstraat 34
9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Vandaag spelen we een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter van deze eerste fase; VAKO JO17-2. Het is heerlijk voetbalweer en iedereen heeft er zin in. Ook vandaag zullen we spelen in een 4-4-2 formatie. Daan en Niels zijn met de JO17-2 mee maar zullen later aansluiten.

Nadat iedereen is omgekleed, de warmingup is gedaan en we een laatste tactische bespreking hebben gehouden start de wedstrijd.
Rolder Boys gaat rustig van start en probeert het eigen spel te spelen. Er worden goede kansen gecreëerd waardoor we al snel een paar mooie doelpogingen zien. Via de flanken naar voren, in de laatste fase naar de half space en dan proberen te schieten. Onze tegenstander heeft het hier lastig mee en dat is ook precies de bedoeling. Dat dit systeem succesvol kan zijn wordt in de veertiende minuut aangetoond door Borre en Gijs. Borre passt de bal strak op Gijs die op de juiste positie staat, de keeper uitspeelt en schitterend scoort! 1-0 Hierna blijft het team op jacht naar de volgende goal. De keeper van VAKO is echter een enorme "sta-in-de-weg". Halverwege de eerste helft hadden we, gezien het aantal serieuze doelkansen, met 4-0 voor moeten staan.

Het minder goede, op counters gebaseerde spel van de tegenstander haalt Rolder Boys uit het spel. Hierdoor ontstaan een aantal gevaarlijke situaties en is het een paar keer bijna gelijkspel. Gelukkig hebben wij ook een zeer goede keeper! De scheidsrechter fluit het rustsignaal en dat komt geen minuut te vroeg.

We gaan naar de kleedkamer en drinken een heerlijke kop thee. Collectief wordt er antwoord gegeven op de vragen wat ging goed, wat ging minder goed en hoe kunnen we dat verbeteren. Er volgen nog wat algemene én individuele tips en tops.

De tweede helft start en we zien terug wat er zojuist besproken is. Mooi strak voetbal. Veel overspelen, vertrouwen uitstralen en kansen creëren. En ook nu werkt dat spelletje; een mooie assist van Djeckie gaat vooraf aan het schot van Sem. 2-0! Net als de eerste helft volgt er nu een periode waarin jacht wordt gemaakt op de volgende goal. En dat lukt een aantal keren bijna.... Helaas zien we ook nu een kanteling in het spel van Rolder Boys. Ballen worden niet rustig uitgespeeld maar vliegen hoog door de lucht richting het bos of de tegenstander. Er is minder gecontroleerde passing waardoor er veel balverlies is. De scheidsrechter fluit de tweede helft na exact 40 minuten af en dat vindt niemand erg. Door inzet en motivatie weten we de drie punten in Rolde te houden. Op naar de volgende wedstrijd!

Iedereen bedankt voor de aanmoediging langs de lijn!