3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 11

9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Zaterdag 2 september.

Het is warm en broeierig op het sportpark Boerbos maar toch heeft iedereen er zin in; de eerste wedstrijd met het nieuwe team.
De tegenstander is Be Quick JO17-5. Onze linkerspits Djeckie is vandaag uitgeleend aan JO19-1 maar hij vond nog wel even tijd om samen met ons op de foto te gaan.

Na een rustige warmingup en een uitgebreide tactische bespreking geeft de scheidsrechter aan te willen beginnen. Iedereen stelt zich op in de afgesproken 4-4-2 formatie. Hiervoor is gekozen om de verdediging de kans te geven te wennen aan zone verdediging. Na het startsignaal gaat het spel wat over en weer. Maar in de 4e minuut weet Thomas na een schitterende pass van Gijs de bal snoeihard in de goal schiet. 1-0. Dit smaakt naar meer en Rolder Boys gaat op jacht naar de 2e treffer. Maar tegelijk zoekt Be Quick de aansluiting. En dat lukt ze in de 13e minuut. 1-1. Toch wordt er aan onze kant beter en mooier gevoetbalt. Er zijn mooie combinaties en dity leidt tot serieuze aanvallen. De middenvelders Thomas, Niels, Borre en Ryan proberen zo vaak als mogelijk de spitsen Leon en Gijs in te spelen. Maar de bal gaat over, net naast of in de handen van de keeper. Ook Sem heeft, vlak na zijn invalbeurt, nog een doelpoging. Gelukkig weten onze verdedigingers Mads, Jeppe, Oscar, Daan en natuurlijk keeper Thijs de boel op slot te houden. Ook Luuk en Mark staan hun mannetje nadat zij zijn gewisseld. Bas wisseld van plek met Borre. En Joeri komt in het veld voor Ryan. Als de scheidsrechter het rustsignaal fluit gaan we snel naar de kleedkamer voor een heerlijke kop thee. Ff uitpuffen....

De rust gebruiken we ook om een en ander te bespreken. Wat ging goed en wat ging minder. Nog een paar tips én de afspraak om, op aangeven van de trainer, te switchen naar 4-3-3. Meer aanvalskracht om wellicht de drie punten in Rolde te houden.

De tweede helft ziet er anders uit dan de eerste. Het oogt wat rommelig maar er wordt wel hard gewerkt. Er zijn veel kansen voor ons en beduidend minder voor Be Quick. De verdediging is op orde, het middenveld weet de aanvallers te bereiken en deze laatsten weten kansen te creëren. Heel veel kansen. Een prachtig schot van Joeri die de lat raakt wat Thomas even later herhaalt. Gijs die hard op de keeper schiet en ook Leon krijgt nog een kans. We wisselen nog een aantal spelers, switchen naar 4-3-3 en hopen in de laatste fase van de wedstrijd toch nog iets te kunnen doen. En dat lukt! Een schitterende pass van Thomas op Ryan die twee verdedigers te slim af is en trefzeker scoort. 2-1. En twee minuten later is het weer raak. Een mooie combi tussen Ryan en Thomas waarna deze laatse de bal teruglegt op Bas die de bal strak in het net legt. 3-1! We denken dat we er zijn maar er volgt nog 1 spelde prinkje van Be Quick. 3-2. Kort daarna fluit de scheidsrechter de wedstrijd af en volgt de ontlading bij onze Boys. Bam! De eerste drie punten zijn binnen!! Loon naar werken!

Namens het hele team wil ik alle supporters bedanken voor de aanmoedigingen en steun!!! Tot volgende week!