3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 11

de Knip 2
9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

Halverwege de middag melden wij ons bij het sportpark van VEV '67 in Leek. De volgende bekerwedstrijd staat op het punt om te beginnen. De zon staat aan een strak blauwe hemel en het is erg warm op en langs de velden. Als iedereen omgekleed is gaan we naar veld 4. Helaas kunnen we geen gedegen warmingup doen omdat er nog een wedstrijd wordt gespeeld en er verder geen ruimte is.

Om iets na drie uur geeft de scheidsrechter het startsignaal. Gelukkig hebben we nog even de spieren los kunnen maken en is er wat balcontact geweest. We spelen in de 4-3-3 formatie.

De start oogt niet erg soepel. De bal gaat van de ene kant naar de andere. Rolder Boys geeft veel lange ballen die telkens leiden tot balverlies. Ook het overspelen gaat niet zoals we dat op de trainingen wel zien. Er worden her en der wat individuele acties gedaan die ook weinig resultaat hebben. De tegenstander houdt beter de posities, doorziet telkens onze passlijn en is sterker in 1 tegen 1 situaties. Toch vechten onze boys door en krijgen wat kansen maar het is VEV '67 die de openingstreffer maakt, net voor de drinkpauze. We hebben nog wat mooie kansen maar de keeper van VEV voorkomt telkens de gelijkmaker. De hoge temperatuur, de gemiste kansen en het rommelige spel hakt er behoorlijk in bij Rolder Boys. Als dan eindelijk het rustsignaal klinkt, staan we met 2-0 achter. Tijd voor een onderlinge analyse...

Vijftien minuten rust, 10 minuten analyse, vijf minuten motivatie en twee wissels... op naar de tweede helft!

En die lijkt in geen enkel opzicht op de eerste. Er wordt veel beter over gespeeld, de passes zijn korter, er worden mooie cominaties gemaakt. Rolder Boys laat zien dat ze beter voetballen en spelen hun eigen spel. VEV heeft het hier duidelijk moeilijk mee want wij krijgen een aantal mooie kansen en een goal was zeker verdiend geweest. Helaas krijgen wij die bal maar niet in het net van de tegenstander. En als wij met nog 10 minuten op de klok op, leeg en oververhit zijn, spreekt VEV een laatste energiereserve aan. In twee minuten tijd krijgen we twee goals om de oren. De eindstand is dan ook 4-0. Toch kunnen we trots zijn op het spel dan we de tweede helft hebben laten zien. Vechtlust om de achterstand weg te willen werken en teamgeest om dit samen te doen!

Alle ouders bedankt voor het vervoer naar Leek en de aanmoedigingen langs het veld!