Nijlanderstraat 34
9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Na de afgelasting van vorig weekend, zijn we blij dat de wedstrijd van vandaag wél door kan gaan. We spelen tegen Fc Assen JO17-3 op ons eigen, prachtige sportpark. De laatste wedstrijd eindeigde in een enrome teleurstelling en daarom zijn we bij de trainingen stevig bezig geweest om meer rendement uit de 1-4-2-3-1 formatie te halen. Opbouwen van achter, opbouw op middenveld en creëren van kansen.

Iedereen is om 13.45 uur in kleedkamer 8 en na het omkleden wordt de opstelling bekend gemaakt. Ook hebben we een korte tactische bespreking waarbij het functioneren van het middenveld en de aanval wordt besproken. Omdat onze selectie behoorlijk is uitgedund, 3 geblesseerden, 2 niet fit en 2 net hersteld van de griep, hebben we een paar spelers geleend. Na een paar indiciduele tips gaan we naar het veld voor de warming up.

Om 14.32 uur geeft scheidsrechter Zwart het startsignaal en Rolder Boys gaat meteen voortvarend te werk. Er wordt goed overgespeeld, druk gezet en kansen gecreëerd. Al na een paar minuten zien we een eerste serieuze doelpoging. Net iets te ver buiten het 16-meter gebied waardoor de bal niet in het net beland. Fc Assen heeft grote moeite om de bal bij hun aanvallers te krijgen omdat Rolder Boys veel druk zet om balbezit te ceroveren. Komen ze er dan toch een enkele keer door of langs dan lopen ze vast op onze verdediging, die laat zien dat ze elke wedstrijd weer wat beter zijn geworden. Deze keer is het de wijze van communiceren. Ze hebben de stap gemaakt naar positief coachen! Ook horen we dat bij de middenvelders en aanvallers waardoor ze beter samenspelen en elkaar beter kunnen vinden. En dat zien we terug in het spel. De eerste helft speelt Rolder Boys het eigen spel en dat ziet er goed uit. Er ontbreekt nog één ding....een goal.

In de rust worden complimenten uitgedeeld, bespreken we de tactiek en proberen we samen een antwoord te vinden op die ene vraag... hoe gaan we scoren? De theoretische oplossing wordt gevonden als we nog even de trainingen aanhalen.

Als we weer beginnen is het gelukkig gestopt met regenen waardoor de omstandigheden net even iets prettiger worden. Het team gaat meteen vol aan de bak en na 2 minuten ligt ie in de goal! 1-0. Na een goed genomen hoekschop van Borre, kopt Leon strak binnen! De vreugde is enorm! Rolder Boys lijkt het iets rustiger aan te gaan doen nu ze toch voor staan. Daar put Fc Assen energie uit en voert de druk behoorlijk op. Het resultaat is een ongelukkige handsbal op het randje van de zestien. Het schot dat volgt is hard en strak in de kruising. Onhoudbaar voor keeper Mads. 1-1. De tegengoal werkt als een alarmbel voor de Boys en ze gaan meteen aan de bak. Prachtig voetbal, strijd om de bal, goed positiespel en strakke passes. Zo willen we het zien. 110 procent gaan voor de overwining. En in de vijfenzestigste minuut zien we waar dit toe kan leiden. Een prachtige steekpass van Leon. Gijs die precies op tijd zijn loopactie start. Een weergaloze pegel op doel. 2-1! De vreugde is wederom enorm maar het verschil met de eerste goal is dat ze het er nu niet bij laten zitten. De jacht op de winst is geopend. En slechts 3 minuten laten zien we exact dezelfde situatie met ook nu een hoofdrol voor Leon en Gijs. 3-1!

Een vierde goal wil er helaas niet in maar we zijn uitermate tevreden met het getoonde spel en natuurlijk het resultaat. De drie punten blijven in Rolde!

Alle ouders/verzorgers/supporters, bedankt voor de aanmoedigingen!!