Randweg 3
9471TA
ZUIDLAREN
tel. 050-4093077

Vandaag trekken we ten strijde tegen Fc Zuidlaren JO17-3. De laatste wedstrijd in de tweede fase. Een competitie waarin wij tot nu toe, helaas maar drie van de zeven wedstrijden. Het afgelastingsbeleid was ons niet goedgezind. Deze vierde grijpen we dus aan om toch nog even te kunnen laten zien waar we als team staan.

Na het omkleden, mededelen van de posities en het bespreken van de formatie en tactiek, gaan we de wei in voor de warming-up. Hierna volgt een positiespel en doen we een "4 tegen 3" oefening met aanvallende overtal. Tenslotte werken we nog even af op doel.

De scheidsrechter geeft aan te willen beginnen en om 11.58 uur klinkt het startsignaal. Meteen gaat Rolder Boys in de aanval en na dertig seconden is de eerste serieuze doelpoging. Rolder Boys heeft veel balbezit en Zuidlaren is duidelijk de minder sterke. Toch lukt het niet, ondanks de vele kansen die worden gecreëerd, om te scoren. De focus is niet goed en het tempo te laag. Wij zijn dan ook zeker 30 minuten,  20 mooie kansen en tien doelpogingen verder als Gijs een mooie assist van Sem weet te verzilveren. BAM! 0-1!  De rest van de eerste helft is een vervolg op de eerste 30 minuten. De verdediging van Rolder Boys staat als een huis en de tegenstander komt nauwelijks bij onze 16. Wij wel bij die van Zuidlaren maar de bal gaat niet nogmaals in de touwen.

In de rust komen we even tot onszelf en bespreken we de eerste helft. Wat ging goed en wat moeten we verbeteren. Wat goed ging is best een hele waslijst; verdediging, opbouw van achter, omschakeling middenveld, creëren van kansen. Wat verbeterd moet worden is natuurlijk het scoren. We voeren een kleine wijziging door in de formatie. van 1-4-2-3-1 gaan we over naar 1-4-1-4-1. We gaan de aanval versterken om zo nog meer druk te leggen bij de verdediging van Fc Zuidlaren.

De tweede helft laat al snel zien dat de wijziging effect heeft. We zijn bijna alleen maar op de helft van Zuidlaren. We zien weer enorm veel kansen en doelpogingen. Als de laatste tien minuten zijn aangebroken schuift een middenvelder door zodat we nu met twee spitsen spelen. En dat lijkt te werken. Prachtige combinaties gaan vooraf aan een schitterende steekpass van Niels op Borre die de bal onverbiddelijk achter de keeper, in het net knalt! 0-2! De vreugde is enorm! En slechts vier minuten later is het weer raak. Nu is het Niels zelf die met een solootje de bal in het doel pingelt. Hoppatee! 0-3!

Een overwinning in deze strijd is meer dan verdiend. Maar het is vooral mooi om te zien het team steeds meer de speelwijze begrijpt en daardoor zelf creativiteit kunnen ontwikkelen. Om dit nog iets meer te stimuleren, gaan we elke wedstrijd de "Man Of The Match" kiezen. Er worden drie spelers geselecteerd die tijdens de wedstrijd opvielen met hun spel en vervolgens mag het team stemmen. Dit keer, met een  grote meerderheid van stemmen, viel de keuze op......Borre Heus!

Alle ouders/verzorgers/familie/vrienden wederom bedankt voor de support! Op naar de derde fase!