9511PM
GIETERVEEN
tel. 0599-648472

Zaterdag, 11 mei 2024

Vandaag staat de op één na laatste wedstrijd op het programma. We spelen uit tegen SJO SVC '14 in Gieterveen.Als we deze winnen, verstevigen we onze positie in de ranglijst en zou een gelijkspel bij de laatste wedstrijd voldoende moeten zijn. Vol aan de bak dus!

Op het hoofdveld van Gieterveen is het een vrolijke boel want her en der staan perkjes met madelieven en boterbloemen! We laten ons hierdoor niet van de wijs brengen en beginnen aan de warming-up. Aansluitend nog even de tactische bespreking en iedereen motiveren en activeren.

Als de wedstrijd is begonnen gaat RolderBoys meteen op jacht naar de openingstreffer. In de eerste vijftien minuten hadden we al met 0-3 voor kunnen staan gezien de hoeveelheid goede doelpogingen. Toch moeten we nog twee minuten wachten om een mooie assist van Borre verzilverd te zien worden door een prachtig schot van Mark. 0-1! Even later is het Mark die een assist verzorgd en Ryan op maat inspeelt. Deze werkt de bal onberispelijk in het net. 0-2! En niet heel lang daarna speelt Bas de bal strak naar Daan die hard inschiet. 0-3! Kort daarna is het rust.

Even bijkomen want het is best warm op het veld. Er wordt goed overgespeeld en er zijn veel goede combinaties. Eigenlijk zijn we behoorlijk tevreden over het spel. En we staan met 0-3 voor... Toch zit er meer in het vat. De tegenstander begint al moe te worden en wij hebben nog volop energie!

Als we weer zijn begonnen gaat RolderBoys er weer vol tegenaan. Dat levert al snel een hoekschop op die uitstekend wordt ingekopt door Oscar! 0-4! Dan volgt een periode dat er wel kansen zijn maar minder doelpogingen. Dit is ook het moment dat Gieterveen een goal kan maken want er is even een ogenblikje van wat minder scherpte. Gelukkig is het tijd voor de drinkpauze. Iedereen wordt nog even ge-reactiveerd! En dat lijkt te werken want er is meer rust aan de bal en er wordt goed, met veel energie, gespeeld. In de achtenzestigste minuut is het Thomas die prachtig weet te scoren en slechts twee minuten later weet Gijs de voorzet van Ryan op subtiele wijze in het net te leggen. 1-6! En we zijn er nog niet.... enkele minuten later krijgt Bas een schitterende steekpass van Jeppe en scoort met een mooie actie. En als klap op de vuurpijl is het nogmaals Thomas die, op aangeven van Ryan, de bal achter de keeper van ZVC schiet. 1-8! Er ontstaan wat irritaties bij de tegenstander en daarmee overtredingen. Oscar meldt bij de scheidsrechter dat er wat hem betreft wel afgefloten mag worden en de scheids gaat hiermee akkoord.

Het was een wedstrijd waarbij RolderBoys zeer veel balbezit had, goed volgens de tactiek speelde en erg doeltreffend was. Met twee assists en een goal is het vandaag Ryan die gekozen is als Man Of The Match!

De drie punten gaan ook nu weer mee naar Rolde! Met nog één wedstrijd te gaan staan wij bovenaan in de competitie. Volgende week staat de wedstrijd tegen ST Smilde op het programma, onze directe concurrent om het kampioenschap. Wij zijn er klaar voor! Forza, RolderBoys!