9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Vandaag spelen wij in het zwart tegen Be Quick. Zij staan op dit moment derde in de competitie. De warming-up is geen pretje want het hagelt behoorlijk. En bij het afwerken op doel veranderd de hagel in een stevige regenbui. We gaan nog even de kleedkamer in om de droge uitshirts aan te trekken. Bij terugkomst op het veld, schijnt het zonnetje!

We staan klaar op het veld in de bekende 1-4-1-3-2 formatie en de scheidsrechter geeft het start signaal. De bal gaat wat over en weer en beide ploegen lijken van gelijk niveau. Be Quick wil een vliegende start maken en zet de Boys stevig onder druk. En slechts een paar minuten laten staan zij met 0-1 voor. De Boys zijn wakkergeschut en accepteren de achterstand niet. Ze gaan meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. En dat is er één, waar we al vaak op hebben getraind. Met mooie combinaties de aanval opbouwen van achteruit. Via het middenveld naar spits Ryan die de bal door de verdediging speelt naar opkomende rechtermiddenvelder Thomas. Hij schiet en BAM! 1-1! Er volgen nog een groot aantal mooie kansen en Zo nu en dan kan Be Quick ook bij ons zestienmeter gebied komen. Maar op een enkel schot richting doen na, komen ze niet verder. Wij ook niet ondanks dat er goed gevoetbald wordt. Bij balbezit maken we het veld groot en breed en bij balverlies zorgt iedereen ervoor dat het veld klein is en de tegenstander weinig aanspeelpunten heeft. Toch gaan we de rust in met een gelijke stand.

We kunnen even nieuwe energie opdoen met een warme kop thee en meteen de ervaringen van de eerste helft bespreken. Voetbaltechnisch zijn wij beter dan de tegenstander en daar moeten wij in de tweede helft gebruik van gaan maken.

De tweede helft wordt door onze Boys aangegrepen om te laten zien dat zij met veel energie, overtuiging en precisie kunnen spelen. Op wat lange ballen en loopacties van Be Quick na, is het Rolder Boys die de wedstrijd controleert. En dat wordt beloont. In de vijfenvijftigste minuut is het Borre die door de verdediging breekt , aanlegt en scoort. 2-1! Vijf minuten later probeert de tegenstander langs zij te komen maar een iets te stevige onderschepping van Oscar voorkomt dat. Wel levert het hem een gele kaart op. De komende tien minuten staan wij met tien man. Maar wij zijn op acht naar meer goals en niets houdt ons tegen. In de zeventigste minuut is het Sem die de bal goed raakt en in het net laat vliegen! 3-1! Ook meteen het moment dat we weer met elf in het veld staan. En onmiddellijk wordt de druk er weer flink op gezet. In de vijfenzeventigste minuut geeft Mark een prachtige crosspass op Ryan die door de verdediging breekt en de bal beheerst langs de keepr in de goal schiet. 4-1. Meteen na de aftrap van Be Quick gaan we nogmaals op jacht naar de vijfde goal maar dat zit er niet meer in. We kunnen terugkijken op een uitermate overtuigende én vermakelijke wedstrijd.

De Boys hebben het uitstekend gedaan en iedereen verdient een schouderklopje. Één stak daar toch net iets bovenuit en hij is dan ook de Man Of The Match geworden. Jeppe van der Vaart!

Alle ouders/verzorgers en andere supporters; bedankt voor de aanmoedigingen!!