9503LD
STADSKANAAL
tel. 0599-621815

Zaterdag, 16 maart 2024

Vandaag wordt het een wedstrijd voor de vroege vogels want om negen uur trappen we af in Stadskanaal. Het is wederom heerlijk voetbal weer en iedereen heeft er zin in!

Na de warming-up en de tactische bespreking, start de scheidsrechter de wedstrijd om 9 uur precies. Dat de Boys goed wakker zijn laten ze zien in het spel. Geen overhaast weggeschoten ballen, zeer weinig persoonlijke fouten, aanzienlijk minder passes die niet aankomen. Het resultaat is een aantrekkelijke pot voetbal waarbij de Rolder Boys weer eens laten zien dat ze goed kunnen ballen. En in de zestiende minuut is dat ook op het scorebord te zien. Een fantastisch afstandsschot van Sem, net onder de lat en net boven de vingertoppen van de keeper van SJS. 0-1! Dat de 1-4-1-3-2 formatie steeds beter wordt begrepen laten ze vandaag zien. Uitstekend aanvallend voetbal met erg veel goede doelkansen. Af en toe probeert SJS bij ons doel te komen maar onze verdedigers én keeper laten zien dat ze daar niet van gediend zijn. Er volgt nog een zeer fraai doelpunt als Gijs door de verdediging breekt en de bal teruglegt op Thomas. Deze schiet de bal strak in het doel. 0-2! Een zeer mooie aanval. De goal wordt echter afgekeurd op buitenspel. Opmerkelijk want je kunt in die situatie niet buitenspel staan... maar goed, de scheids bepaald.  Op slag van rust krijgt Thomas nog een gele kaart omdat hij de bal wegschopt bij een ingooi. Zijn frustratie over het voorgaande is duidelijk...

In de rust zetten we nog even de puntjes op de I en worden een aantal complimenten uitgedeeld. Toch is de 0-1 eigenlijk niet voldoende, zeker gezien het goede spel. Daarom gaan we nog een tandje bijzetten om de overwinning veilig te stellen.

In de tweede helft ligt het initiatief weer bij ons en zo kunnen we ons eigen spel spelen. Dat geeft vertrouwen wat weer resulteert in een aantrekkelijke partij voetbal. Rolder Boys laat weer mooi opbouw werk zien en het middenveld zorgt voor een uitstekende verdeling van het spel. De ene keer een aanval over links, dan weer over rechts of door het midden. Vooral de combinaties over de flanken zijn zo nu en dan een lust voor het oog. In vijf of zes passes van onze keeper naar de zestien van de tegenstander. Één van de mooie aanvallen leidt tot een schitterende voorzet én goal maar ook die wordt afgekeurd op buitenspel. Toch laten de Boys zich niet kisten en zetten nog een tandje bij. Nu volgt een uitstekende aanval over rechts. De voorzet... Leon ontvangt en schiet. BAM! Strak in de kruising! En nu was er geen speld tussen te krijgen voor de scheids! 0-2! Nog een aantal goede pogingen volgen maar de eindstand blijft op 0-2 staan. De drie punten gaan mee naar Rolde!

Het team heeft laten zien weer enorm gemotiveerd te zijn, hard te hebben gewerkt en laten zien dat samenspel en positieve communicatie leidt tot een mooi resultaat! Ook nu hebben we een speler tot Man Of The Match gekroond En de dug-out was het er unaniem over eens: Jeppe van de Vaart!

Ouders/verzorgers, bedankt voor het vervoer en de aanmoedigingen!!!