9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Zaterdag, 9 maart 2024

Het is ook deze zaterdagmiddag heerlijk voetbalweer op ons mooie sportpark in Rolde. Vandaag is de tegenstander LTC JO17-2 waar we twee weken geleden nog een oefenwedstrijd tegen hebben gespeeld én glansrijk hebben gewonnen. We gaan vandaag weer van start in de 1-4-1-3-2 formatie en leggen daarmee de focus op aanvallend voetbal.

Na de tactische bespreking en de  warmingup gaan we nog even naar de kleedkamer voor de laatste aanwijzingen. Als we terugkeren op het veld, staat de scheidsrechter al klaar om de wedstrijd te starten. Rolder Boys begint goed en heeft veel balbezit maar ook LTC wil graag voetballen. Over en weer zijn er wat kansen. De eerste twintig minuten is Rolder Boys iets sterker en had eigenlijk, gezien de serieuze doelpogingen nu met 2-0 voor moeten staan. De keeper van LTC is echter nét te goed en onze spitsen nét niet scherp genoeg. Ineens zien we een wijziging in het spel ontstaan. Bij Rolder Boys worden steeds meer lange ballen gegeven waardoor de buitenspelers zich aan het eind van de eerste helft volledig stuk hebben gelopen. We gaan met 0-0 de rust in en hebben tijd om te bedenken wat we anders moeten doen.

Een heerlijke kop thee met twee klonten suiker moet de energie weer terug brengen. We bespreken de speelwijze, dus veel minder lange ballen, en proberen de de boel weer op scherp te krijgen.

Als de tweede helft is begonnen zien we minder voetbalenergie bij onze boys dan in de eerste helft. Bij de tegenstander zien we juist meer. En dat komt ons duur te staan. Na vijftien minuten staan we met 0-3 achter waarbij gezegd moet worden dat de derde goal, een vrije trap van zeker 20 meter, uitzonderlijk mooi was. Precies tussen de vingertoppen van onze keeper en de lat door. Rolder Boys probeert in de laatste twintig minuten het tij nog te keren maar ondanks een aantal fraaie pogingen lukt het niet om de bal in het net van de tegenstander te krijgen. Dat we nu verloren hebben komt niet persé omdat LTC beter kan voetballen maar meer omdat er te weinig energie was om echt gevaarlijk te zijn.

Komende week zullen we extra aandacht besteden aan het aannemen, over de bal kijken bij passing én communicatie.

Alle ouders/verzorgers willen wij bedanken voor jullie aanwezigheid én de aanmoedigingen!