Een positieve terugblik op de goedbezochte winteractiviteiten van de Supportersvereniging

Een positieve terugblik op de goedbezochte winteractiviteiten van de Supportersvereniging

23 januari 2020 0:00


In het weekend van 25 en 26 januari begint de tweede seizoenshelft van de competitie. Het eerste elftal speelt dan om 14.00 uur in en tegen Nieuw Buinen. Een week later op 2 februari komt Dalen op bezoek in Rolde. De voorbijgaande weken lag het veldvoetbal stil en heeft de supportersvereniging enkele activiteiten georganiseerd. Zij kijken hier met grote tevredenheid op terug. Bijgaand een verslag van deze activiteiten.

Sportquiz na afloop van de laatste training
Op donderdagavond 19 december namen bijna 90(!) deelnemers deel aan de sportquiz, aangemoedigd door diverse aanwezigen. Een gezamenlijke afsluiting van het jaar 2019 was het motto en gezien dat er afgevaardigden waren uit het ‘meisjesteam’, de JO17- en JO19-teams, de seniorenteams, sponsoren, supporters en overige leden, was deze avond bij voorbaat al geslaagd! In de gezellige vernieuwde en tot kerstsfeer omgetoverde kantine was er ruimte voldoende voor alle deelnemers die de sportquiz op twee schermen konden volgen. Voorafgaand aan de quiz was de spanning bij diverse personen merkbaar gezien het zenuwachtige geschuifel in de kantine. Na de aftrap en uitleg nam quizmaster Adrie alle deelnemende spelers mee in een avond vol lastige vragen, grappige antwoorden, informatieve toelichtingen, leuke foto’s en filmpjes en meezingende hits. In totaal werden 135 meerkeuze- en open vragen afgewerkt. De focus was van de gezichten af te lezen. De strenge doch rechtvaardige jury (Albert, Marcel en Lizette) zag erop toe dat er niet valsgespeeld werd, dat er geen hulplijnen werden ingeschakeld en ook geen belchinezen benaderd werden. Onder toeziend en ‘wakend’ oog van Mettina werden de hapjes en drankjes door Tineke, Marjon en Marieke verzorgd. Wat volgde was een spannende en gezellige avond met aan het einde van de rit natuurlijk een winnaar met de meeste punten. Na afloop van de vragen was er een prijsuitreiking, die mogelijk gemaakt werd door “De Vrienden van Rolder Boys” waarvoor onze dank! Marco Wiechers mag zich, voor de derde(!) keer op rij, de beste individuele sportkenner van v.v. Rolder Boys noemen. De wisselbeker is nu definitief voor hem! Al met al een zeer geslaagde en gezellige avond. De supportersvereniging heeft unaniem besloten om een vervolg te geven aan dit evenement wat inmiddels een traditie genoemd mag worden binnen onze vereniging.

Vele supporters genieten van Protos Weering zaalvoetbaltoernooi
Tijdens de winterpauze heeft een afvaardiging van het eerste elftal deelgenomen aan het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Rolder Boys bereikte de halve finales bij het Protos Weering toernooi. Met maar liefst drie(!)supporters bussen werd er afgereisd naar het prachtige sportpaleis ’Activum’ te Hoogeveen. Helaas gelukte het de Boys niet om zich te plaatsen voor de finales. Aan inzet, passie en motivatie lag het niet en met een beetje meer geluk had hier een hoger eindresultaat in kunnen zitten. Desondanks heeft het Rolder publiek andermaal genoten van de prachtige zaalvoetbalavonden en is waardering op zijn plaats voor het zaalvoetbalteam van vv Rolder Boys. Opmerkelijk is dat het zaalvoetbal binnen onze vereniging een groots evenement is geworden, anno 2020 reizen wij met minimaal 100 Roldenaren onze zaalvoetballers achterna, zij het met eigen vervoer of met de bus. De spelersbus van ‘de mannen van het vierde elftal’ werd dit jaar wederom ingezet bij de voorronden om als pendelbus tussen Rolde en Westerbork te dienen. Vele supporters uit Rolde hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt! Een leuk en sportief gebaar van het ‘vierde elftal’.

Recordaantal deelnemers jaarlijkse Snertwandeltocht
Op zondag 5 januari, de eerste zondag van het nieuwe jaar, stond de jaarlijkse Snertwandeltocht weer op het programma. 2020 was alweer de 29e editie van deze activiteit, die steeds meer publiek lijkt te trekken. Namen er vorig jaar al een recordaantal (91) mensen deel aan de wandeltocht dit jaar waren er maar liefst 98(!) mensen die de wandelschoenen hadden aangetrokken. Een mooi, groot en gemêleerd gezelschap van voetballers (van A-jeugd tot en met de selectie, de andere seniorenteams en het G-voetbal), de niet-spelende leden, supporters en vrijwilligers deel. Om 10.00 uur werd de groep ontvangen in de kantine waar koffie met rolletjes genuttigd werd en nadat onze voorzitter iedereen had verwelkomd werd er onder goede weersomstandigheden gestart met de wandeltocht, die voor de 29e keer was uitgezet door Jaap en Riek Dekker. De wandelaars liepen door de mooie omgeving van Rolde en konden genieten van veel natuurschoon en goede gesprekken met de medewandelaars. Halverwege was er in Balloo bij zorgboerderij ‘de Balloohoeve’ een tussenstop ingepland voor een hapje en een drankje. De deelnemers vervolgden de tocht richting de kantine van Sportpark Boerbos, waar Fokko en Ria Katerberg weer voor heerlijke snert hadden gezorgd. Zodoende beleefden ruim 100 mensen (inclusief de organisatie) een mooie en gezellige zondag.

Het doet goed om te zien dat onze leden en supporters ook veel voldoening halen uit de niet voetbalactiviteiten en dat Rolder Boys een club is waar mensen graag bij horen. Hopelijk worden ook de volgende edities weer net zo succesvol en zien we u in het lange jaar dat we hier weer op moeten wachten, ook terug langs de lijn of bij de andere activiteiten!

Namens de Supportersvereniging,
Adrie Kuik

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!