Veilig sportklimaat

Veilig sportklimaat

Een veilig sportklimaat bij Voetbalvereniging Rolder Boys

In het Meerjarenbeleidsplan van de vereniging staat beschreven wat voor vereniging we zijn en wat we belangrijk vinden. Hierin is expliciet benoemd dat we als vereniging staan voor een veilig sportklimaat en een goede sfeer. Belangrijk hierin is dat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten, dat we de afgesproken regels naleven en elkaar aanspreken als dat even niet lukt. Via een periodieke Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) monitoren we dat het thema veiligheid in alle vormen goed op orde is.

Het thema Veilig Sportklimaat heeft de voortdurende aandacht van het bestuur en de commissies. In verschillende bijeenkomsten wordt over het belang hiervan gecommuniceerd. Dit gebeurt onder meer in:
  • De individuele gesprekken met de trainers in de aanloop naar het nieuwe seizoen;
  • De trainers- en leidersbijeenkomsten die twee keer per jaar worden georganiseerd;
  • De Algemene Ledenvergadering, waar jaarlijks een update wordt gegeven over de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en waar het thema Veilig Sportklimaat onderdeel van is.
 
Het beleid Veilig Sportklimaat bestaat uit vier onderdelen: de algemene gedragsregels, het aannamebeleid, het beleid Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) en het beleid Vertrouwenscontactpersonen (VCP).

Janny Dekker en Erika Ratering zijn de Vertrouwenscontactpersonen (VCP) van Rolder Boys. Op deze pagina stellen zij zich voor.
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!