Kaboutervoetbal

Kaboutervoetbal

Rolder Boys kaboutervoetbal!

Kaboutervoetbal is er voor alle kinderen van 3 t/m 5 jaar en betekent samen met logo-kabouter-voetbal-300x249.pngleeftijdsgenootjes sporten. Het merendeel zal uiteraard met de bal zijn. Het is nog geen ‘echte’ voetbaltraining, maar het draait om het plezier van samen lekker buiten bezig zijn, het bevorderen van de motorische ontwikkeling en spelenderwijs kennis maken met het voetballen. Het goed leren omgaan met elkaar zoals dat hoort in een teamsport staat hierbij voorop. Respect voor elkaar en voor de tegenstander!Voor wie is het?

Het kaboutervoetbal is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijdscategorie van 3 t/m 5 jaar. Jongens, meisjes, klein, groot, iedereen is welkom!

Hoe werkt het?
De trainingen hebben een speels karakter, maar het is niet alleen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook goed leren omgaan met elkaar zoals dat hoort in een teamsport. Respect voor elkaar en voor de tegenstander dus. Tijdens de trainingen, die ongeveer een uur duren, leren de kinderen op speelse wijze ‘een te worden met de bal’ en worden zij bekend gemaakt met het voetbalspel. Zo wordt de aansluiting naar de pupillenteams (vanaf 6 jaar) voorbereid. De trainingen staan onder leiding van Marloes Ratering en Amber Buring.

Wanneer is het?
Kaboutervoetbal in het voorjaar van 2024 wordt gegeven op een zaterdagmorgen en op Sportpark Boerbos georganiseerd. De trainingen starten om 10:00 uur en duren uiterlijk tot 11:00. De trainingen vinden de komende periode plaats op:

  • 9 maart
  • 23 maart
  • 13 april
  • 11 mei

De kinderen en hun ouders worden verzocht een kwartier van tevoren aanwezig te zijn, zodat op tijd gestart kan worden. Als het te koud of te nat is zal de training niet doorgaan en wordt deze eventueel vervangen door een andere activiteit. Dit wordt gecommuniceerd door de trainer.

Welke kleding moet mijn kind aan?
Voor schoenen (echte voetbalschoenen zijn nog niet noodzakelijk), sokken en een trainingspak dient u zelf te zorgen.

Hoe zit het met lid worden en wat zijn de kosten?
In verband met verzekeringen is het noodzakelijk dat uw kind, indien hij/zij ‘vast’ bij de kabouters komt, lid wordt van Rolder Boys. Omdat Rolder Boys graag sport en spel voor deze jonge kinderen wil stimuleren zijn hier geen kosten aan verbonden. Gratis plezier dus!

Nieuwsgierig geworden?
Als u geïnteresseerd bent, wilt u weten wanneer de trainingen zijn en denkt dat Kaboutervoetbal past bij uw kind(eren), dan kunt u informatie inwinnen en/of uw kind(eren) aanmelden via het e-mailadres [email protected]. Voor meer informatie kunt u ook bellen met Alex Suichies (Aanspreekpunt Kabouters, JO7 t/m JO10) tel. 06-29148519. Kom een keer kijken bij een van de trainingen en doe vrijblijvend mee!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!