Succes voor de senioren

Succes voor de senioren

Deze periode begint met de degradatie van Rolder Boys 1 en 2 in 1968 naar respectievelijk de vierde klasse KNVB en de reserve eerste klasse DVB. Het eerste herstelde zich echter al weer na een jaar. In 1969 zijn ze weer terug in de derde klasse KNVB en handhaven zij zich daar in de bovenste helft.

Het tweede keerde in 1971 terug naar de KNVB en het derde speelde een bescheiden rol in de reserve tweede klasse.

Niks aan te doen, Rolder Boys wordt kampioen

De B-jeugd van 1971 voetbalt erg voortvarend en verwachtingsvol. Wanneer deze junioren de leeftijd hebben om in de senioren mee te spelen werpt dit gelijk zijn vruchten af.

De B-jeugd in 1971
De B-jeugd in 1971: V.l.n.r. Eite Rossing; Jans Schutrups; Geert van der Velde; Jan-Willem van Bree; Jan de Weerd; Henk van der Velde; Eise Jan Blauw; Geert Smeenge ; Trainer Johan Derksen; Jan Willem van der Pol; Henk Bos; Bert Meijers; Roelof Pots; Henk Dekker; Klaas Jan Slim; Roelof Smeenge en Henk Oeben

In 1974 eindigt het eerste elftal aan de top van de derde klasse C van de KNVB, gelijk met Zwartemeer. De Boys verloren de beslissingswedstrijd weliswaar met 4-0, maar ze waren al zeker van promotie naar de tweede klasse.

Ook het tweede kan de strijd in de reserve derde klasse van de KNVB volhouden, al eindigden ze wel vaak in de onderste helft van de ranglijst. De andere reserve elftallen kunnen hun hoofd eveneens boven water houden.

De promotie naar de tweede klasse van het eerste elftal doet het Boerbos weer leven en er vonden dan ook regelmatig wedstrijden plaats in een uitverkocht huis.

In 1977 wordt het 50-jarig bestaan van de vereniging groots gevierd. Er werd onder andere uitgebreid stilgestaan bij de geschiedenis van de vereniging, wat resulteerde in de uitgave van een heus Jubileumboek.

1922-1927 Voorgeschiedenis
1927-1942 De beginjaren
1942-1962 Magere tijden
1962-1967 De glansperiode van de jeugd
1967-1977 Succes voor de senioren
1977-heden Rolder Boys in beweging

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!