De beginjaren

De beginjaren

De voetbalvereniging Rolder Boys is 'geboren' in café Piest. Toen de vereniging op 3 juni 1927 werd opgericht door de aansluiting bij de D.V.B. moest er een beter veld komen. De Brink werd door de Boermarke als speelveld in orde gemaakt.

De oprichters van Rolder Boys waren onder andere:

E. Smeenge
H. Dekker Jzn.
J.W. Piest
Baai Beyering
B. Eiten
B. Bruins
G. Dekker Hzn.

Rolder Boys begon mee te draaien in de tweede klas van de DVB en het eerste elftal won ruim de helft van hun wedstrijden in het eerste seizoen. In het tweede seizoen werd er door twee elftallen deelgenomen aan de competitie. Het eerste elftal werd kampioen, maar sneuvelde in de promotiewedstrijden. Men durfde niet af te reizen naar Attila in Assen en dat kostte hun de promotie.

Seizoen 1930-'31 is een zwarte bladzijde in de historie van Rolder Boys. Door onenigheid onderling vertrokken er veel spelers naar Asser clubs en er kon geen seniorenelftal deelnemen aan de DVB-competitie.

In het seizoen 1932-'33 nam Rolder Boys weer met twee elftallen deel aan de competitie. Het eerste elftal werd kampioen van de 3e klasse B en promoveerde naar de tweede klasse. Het tweede bereikte een derde plaats.

Het kampioenselftal uit 1933

1934-'35 werd een topseizoen. Er deden maar liefst 3 senioren- en 2 adspirant elftallen mee aan de competitie. Het eerste elftal werd kampioen van de tweede klasse en bekroonde de promotiewedstrijden tegen Quick Boys en Buinen met een overgang naar de tweede klasse. De rest van de teams moest het seizoen afsluiten in de onderste regionen van de ranglijst.

In 1937 ontstond er behoefte aan meer werkende leden en men ging op huisbezoek om vrijwilligers te recruteren. Het 10-jarig bestaan werd gevierd en er werd fl.50,-(!) gereserveerd uit de clubkas. Hoofdsponsor Piest voegde hier nog eens fl.50,- aan toe.

In 1939 werd een noodcompetitie ingesteld en het eerste elftal eindigt onderaan. De jaren 1940-'42 stonden in het teken van de oorlog. De tenues kostten behalve geld ook textielpunten. De Boys draaiden nog mee met 2 seniorenelftallen, die in de middenmoot eindigden. De adspiranten werden in 1941 kampioen. Helaas werd deze tijd gekenmerkt door steeds slechtere omstandigheden vanwege de oorlog...

 

1922-1927 Voorgeschiedenis
1927-1942 De beginjaren
1942-1962 Magere tijden
1962-1967 De glansperiode van de jeugd
1967-1977 Succes voor de senioren
1977-heden Rolder Boys in beweging
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!