Rolder Boys in beweging

Rolder Boys in beweging

Sportpark de Kampen

Opgeleverd in 1975, twee voetbalvelden met een gravel trainingsveld. Dit sportpark werd samen gebruikt met Unitas. Later is de kantine uitgebreid met een kleedkamer en is er een extra kantine bijgebouwd. Dit Sportpark was tot medio jaren negentig in gebruik. Berucht waren de rondjes “achterlangs” tijdens trainingssessies voor de C- junioren.

Damesvoetbal

Omstreeks 1985 werd onder aanvoering van Sandra Bakker een dames/meisjesteam opgericht. Onder de leiding van haar broer Marco & damesvoetbalkenner bij uitstek Grietinus Ebbinge werd deelgenomen aan de competitie. Op het hoogtepunt telde de afdeling twee teams die onder grote publieke belangstelling hun kunsten vertoonden op Sportpark Boerbos. Eind jaren negentig kwam na bijna 15 jaar de klad erin en werd het enige nog overgebleven team opgeheven.

Zaterdag Seniorenvoetbal

Eind jaren zeventig werd er een zaterdagelftal oprgericht door o.a Jaap Stevens, Harry Mol & Henk Vinke. Dit elftal bestond aanvankelijk uit veteranen maar werd in de loop der jaren een prettige mix van jong en oud die allen hun eigen reden hadden om liever niet op zondag te spelen.

Dit elftal werd in 2002 opgeheven nadat een uitgebreide selectie op papier niet meer in staat was om wekelijks elf spelers te leveren.

Jeugdstadion

Ongeveer 5 jaar geleden werd door toedoen van een aantal gulle sponsoren en vele vrijwilligershanden het jeugdstadion opgeleverd. Een prachtig en uniek sportveld om jeugd en ouders kennis te laten maken met ons favoriete spelletje. Tevens kunnen de jeugdige leden nu reeds lid worden vanaf 5 jr. Waar zijn de Welpen & pupillen gebleven?

Opkomst shirtsponsering

In de jaren zeventig droegen bijna alle teams nog de traditionele V-shirts. Alleen de selectieteams beschikten reeds over gesponsorde shirts, mede om de uniformiteit bij het wassen te waarborgen. Veel teams beschikten al wel over gesponsorde sporttassen en trainingspakken.

Begin jaren tachtig kwam de intrede van de shirtreclame en clubcafe - tevens traditioneel sponsor - Hofsteenge voorzag de eerste selectie van nieuwe shirts. Dit verspreidde zich als een olievlek en in de jaren negentig waren alle teams van Rolder Boys voorzien van gesponsorde kleding. Na een aantal jaren met gestreepte shirts te spelen is recentelijk het 'oude' V-shirt in ere hersteld. Alle teams spelen nu weer in het traditionele shirt, echter voorzien van shirtreclame.

A & B juniorentoernooi

Het spelen van een toernooi met een paar teams uit de regio werd gezien als een afsluiting van het seizoen. Bij de poliotoernooien (Zwaluwenactie) moesten we allemaal een gulden meenemen. Dat is nu wel anders! Veel clubs organiseren grote, soms meerdaagse toernooien. Zo ook Rolder Boys. Alweer vele jaren (sinds 1990) wordt door een groep vrijwilligers een prachtig toernooi voor de A- en B-junioren georganiseerd. Vele clubs uit heel Nederland hebben zo “Boerbos” ontdekt. Bovendien vaart de Kantine er wel bij, want de jeugd van tegenwoordig heeft nog net zo’n dorst als eerder.

Sportieve Hoogtepunten

Momenteel telt Rolder Boys weer mee in de tweede klasse Noord van de KNVB. Jarenlang heeft Rolder Boys een stapje lager moeten vertoeven. Eind jaren tachtig was er een mooi kampioenschap onder leiding van Jaap Bierling. In een spannende beslissingswedstrijd werd favoriet Stadskanaal verslagen én promotie afgedwongen. Een paar jaar geleden wist Rolder Boys met de comeback van Rolf Veneboer op eigen kracht het kampioenschap te beslissen.

Dat Rolder Boys veel talent binnen een aantal families heeft is bekend, maar Gerrit van der Velde wist vier zonen in de jaren tachtig in het eerste te laten spelen.
Nimmer speelden ze allevier tegelijk maar drie broers in een eerste elftal is toch uniek binnen Rolder Boys. Een andere familie bracht een veelvoud aan zonen voort die alle mogelijke teams binnen Rolder Boys hebben vertegenwoordigt en daarnaast een groot vrijwillig clubhart hebben.
Ook de jeugd laat zich regelmatig sportief gelden met klinkende resultaten, kortom: sportief gaat Rolder Boys gezond de eeuwwisseling in! Een aantal leden is reeds ontdekt door professionele voetbalclubs. Toch ging Johan Derksen in 1964 reeds voor de somma van 3000 gulden naar Go Ahead Eagles, dit is geen grap!

Prominente & Markante Personen

Zoals elke club bezit ook Rolder Boys een kleurrijk korps van markante personen die allemaal een tikkie verliefd zijn op Rolder Boys én voetbal. Zonder een ander tekort te doen zijn er toch een aantal de revue gepasseerd die van grote betekenis zijn geweest voor Rolder Boys. Een kleine greep: Jan Snor, Piet Hein, Jan Tjarks, Roel Poot, Rooie Geert, Chipsie, Mutten, Pele, Geert Haas, Balkie, Het Hijgend Hert en ga zo maar door.

Al deze mensen beleefden kortstondig of levenslang een ongekend fijne periode bij Rolder Boys.

Bestuurlijke Ontwikkelingen

Eind jaren zeventig bestond het bestuur uit een aantal personen die de taken goed verdeeld hadden. Daarnaast was er de opkomst van het jeugdbestuur. De rest werd grotendeels ingevuld door vrijwilligers, aangevoerd door een bestuurslid. In de loop der jaren werd Rolder Boys meer geprofessionaliseerd; mede door de intrede van de computer & de mobiele telefoon werden een aantal zaken steeds makkelijker. Het bestuur heeft de ondersteuning van een aantal commissies die zich in de loop der jaren hebben ontwikkled tot goed draaiende organisatoren van o.a de jeugd, kantine, park en materiaal, sposoring etc.

Rolder Boys heeft een solide groep mensen die veel tijd en enthousiasme in de club steken. Dit gaat bijna altijd in goede harmonie en daar zijn we best trots op!!

1922-1927 Voorgeschiedenis
1927-1942 De beginjaren
1942-1962 Magere tijden
1962-1967 De glansperiode van de jeugd
1967-1977 Succes voor de senioren
1977-heden Rolder Boys in beweging
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!