Hervatting jeugdtrainingen met ingang van 6 mei a.s.

Hervatting jeugdtrainingen met ingang van 6 mei a.s.

2 mei 2020 23:15


Vorige week heeft de regering bekendgemaakt dat er vanaf deze week door kinderen en jongeren weer in teamverband mag worden gesport. Vanuit de Drentse gemeenten is er een protocol opgesteld met een nadere uitwerking van de regels die hiervoor gelden. Deze week hebben de jeugdcoördinatoren een voorstel gemaakt over hoe we als Rolder Boys weer jeugdtrainingen kunnen aanbieden binnen de regels die daarvoor gelden. De gezondheid van eenieder staat daarbij voorop. Op basis van het voorstel acht de vereniging het verantwoord om vanaf woensdag 6 mei a.s. de jeugdtrainingen weer te hervatten. Via dit bericht willen we jullie informeren over de wijze waarop.

Regels vanuit de overheid
In de versoepeling van de coronamaatregelen is er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen kinderen (tot en met 12 jaar) en jongeren (13 t/m 18 jaar). Het belangrijkste verschil tussen deze groepen is het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar. Dit geldt wel voor de leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar, maar niet voor jongere kinderen.

De belangrijkste regels zijn de volgende:

  • Verenigingen mogen buiten trainen met kinderen tot en met 12 jaar. Hierbij gelden voor kinderen onderling geen afstandsbeperkingen; ‘normaal’ trainen is dus mogelijk. De trainer blijft op minimaal 1,5 meter afstand van de deelnemers.
  • Jeugd van 13 t/m 18 jaar mag trainen maar dient aan de 1,5 m afstand te voldoen. Omdat ‘normaal’ trainen niet mogelijk is, wordt er voor een aangepaste training gezorgd.
  • Vermenging van de leeftijdsgroepen kinderen t/m 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar is op geen enkel moment toegestaan.
  • De kantine en kleedkamers blijven gesloten. Spelers komen in sportkleding naar het sportpark. Ze kunnen zich niet omkleden en douchen en gaan na de activiteit training naar huis.
  • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen en begeleiders nog steeds: blijf thuis. Deelnemers mogen om deze reden ook worden teruggestuurd.
  • Ook indien een andere huisbewoner koorts en/of benauwdheidsklachten heeft blijft het kind thuis.
  • Alleen deelnemende kinderen en jongeren, sportbegeleiders en coronaverantwoordelijken zijn op de sportlocatie aanwezig.
  • Sportaanbieders zijn en blijven verantwoordelijk voor de inhoud en veiligheid van de aangeboden sport- en beweegactiviteiten en het hanteren en bewaken van de extra richtlijnen.

Invulling door Rolder Boys

Algemeen

  • We volgen de regels en richtlijnen vanuit de overheid (Rijksoverheid, gemeente en RIVM).
  • Er worden trainingen aangeboden aan alle voetballers geboren in kalenderjaar 2002 of later.
  • Er wordt getraind per leeftijdscategorie volgens een afwijkend trainingsschema.
  • Het wassen/desinfecteren van handen voorafgaand aan de training is verplicht. Voor voldoende desinfectiemiddelen is gezorgd. Ook EHBO-materialen zijn aanwezig.
  • Voetballers kunnen het sportpark betreden via de ingang bij het jeugdstadion. Ouders/verzorgers die kinderen tot en met 12 jaar brengen mogen het sportpark niet op. Oudere kinderen vragen wij alleen naar het sportpark te komen.
  • Kom niet te vroeg! Wij vragen iedereen niet eerder dan 10 minuten voor de training begint op het sportpark aan te komen. Spelers zijn thuis al omgekleed, dus eerder aanwezig zijn hoeft niet.
  • Na de training gaan spelers direct naar huis.

Trainingen

  • Er is bij alle trainingen ten minste één volwassene aanwezig die herkenbaar is (een gekleurd hesje) en de coronaveiligheid waarborgt. Als u hier ook vrijwilliger voor zou willen zijn dan stellen we dit zeer op prijs en kunt u zich aanmelden via [email protected].
  • Er is géén fysiek contact tussen trainers en spelers (hierbij denkend aan handenschudden, high fives etc.).
  • Elke trainingsgroep heeft eigen materiaal beschikbaar (ballen, hoedjes en hesjes). De hesjes worden na elke training uitgewassen door de trainer.
  • Ook (of juist) deze trainingen worden goed voorbereid. Als je niet kunt komen, meld je dan telefonisch af bij de eigen trainer.

12-jarigen die 13 jaar worden
Kinderen die 13 jaar worden sluiten vanaf de eerstvolgende training na hun verjaardag aan bij de groep voor 13-jarigen. Het is niet mogelijk om als 12-jarige al eerder met de 13-jarigen mee te trainen. Tegelijkertijd is het niet toegestaan om als 13-jarige met de 12-jarigen te blijven trainen.

Aanvullende regel voor kinderen tot en met 12 jaar
Spelers dienen zich eenmaal op het veld aangekomen te melden bij de eigen trainer/groep.

Aanvullende regels voor jeugd vanaf 13 jaar
Voetballers dienen buiten het sportpark te wachten. De desbetreffende trainers vangen de spelers op en bewaken dat iedereen met voldoende afstand (anderhalve meter) het sportpark kan betreden.

Startdatum trainingen
De trainingen beginnen op woensdag 6 mei a.s.

De onderbouw traint op de volgende tijden:
Woensdag 15.00 – 16.15 uur JO7, JO8 en JO9
Woensdag 16.45 – 18.00 uur JO10, JO11 en JO12

De trainingen voor JO7, JO8 en JO9 worden gegeven door Max de Vries, Roy Boer, Marc Boerma, Thijmen Hommes, Viggo Sipma, Ruben Smit en Wessel Zwart.

De trainingen voor JO10, JO11 en JO12 worden gegeven door Max de Vries, Marc Boerma, Thomas Dieden, Maarten Hommes, Thijmen Hommes en Jorn Kuik.

De bovenbouw (jeugd van 13 jaar en ouder) traint op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag volgens het schema in de bijlage.

Gebruik van het sportpark buiten de aangeboden trainingen
De versoepeling van de coronamaatregelen geldt alleen voor trainingen die in verenigingsverband worden georganiseerd. Het sportpark mag uitsluitend worden gebruikt voor de aangeboden trainingen. Buiten deze trainingen is het sportpark nog steeds gesloten en mag er hierop niet worden gevoetbald.

Vragen over de hervatting van de trainingen
Voor eventuele vragen over de hervatting van de trainingen kan contact worden opgenomen met jeugdcoördinator Marnick Ottens ([email protected]).

Tot slot
Ook nu de overheidsmaatregelen enigszins worden versoepeld moeten we met elkaar scherp blijven en rekening blijven houden met elkaar. Aangepast trainen is mogelijk, maar alleen zo lang iedereen zich houdt aan de opgestelde veiligheidsvoorschriften. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dat goed komt. In elk geval willen wij onze jeugdvoetballers en -trainers veel voetbalplezier wensen!

Met vriendelijke groet,
Bestuur v.v. Rolder Boys

Bovenstaande informatie is op zaterdag 2 mei per e-mail aan alle leden en ouders van jeugdleden verzonden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!