Herstart trainingen senioren, wijziging trainingsschema jeugd

Herstart trainingen senioren, wijziging trainingsschema jeugd

10 mei 2020 22:00


Eerder deze week heeft de regering een verdergaande versoepeling van de coronamaatregelen aangekondigd die morgen (maandag 11 mei) in werking treedt. Voor voetbalverenigingen betekent dit onder andere dat er ook door de seniorenteams weer kan worden getraind, rekening houdend met de 1,5 meter afstand tot elkaar. Via dit bericht willen wij jullie op de hoogte brengen van de besluiten die het bestuur genomen heeft over het vervolg van het seizoen. Met ingang van dinsdag 12 mei a.s. worden de trainingen voor de senioren hervat. Dit heeft tot gevolg dat het eerder verspreide trainingsschema voor de jeugd op een aantal punten moet worden aangepast, want we willen elk voetballend lid een training kunnen aanbieden. Als vereniging houden we rekening met het coronaprotocol zoals dat door de veiligheidsregio voor de provincie Drenthe is vastgesteld. Om te voorkomen dat er veel mensen tegelijkertijd op het sportpark aanwezig zijn, is er bij het maken van het schema tussen elke training een half uur ruimte ingepland. Het volledige trainingsschema is als volgt

Maandagen
18.00 – 19.15 uur Trainingsgroep jeugd o.l.v. Kenny Koning, Jasper Dieden & Marc Mekkes
19.45 – 21.00 uur Meisjes + Dames

Dinsdagen
18.00 – 19.15 uur Trainingsgroep jeugd o.l.v. Marnick Ottens & Marco Wiechers
19.45 – 21.15 uur Selectie + jeugdspelers geboortejaar 2001

Woensdagen
15.00 – 16.15 uur Jeugd Onder 7, 8 en 9
16.45 – 18.15 uur Jeugd Onder 10, 11 en 12
20.00 – 21.00 uur 7-tegen-7 (woensdaggroep)

Donderdagen
19.00 – 20.30 uur Selectie + jeugdspelers geboortejaar 2001 (vanaf 21 mei 2020) 
19.15 – 20.30 uur Trainingsgroep jeugd o.l.v. Franky Klunder, Mark Hofsteenge & Jordan Jumelet (eenmalig op 14 mei 2020)
21.00 – 22.30 uur Rolder Boys 3, 4, 5 en 7-tegen-7 (donderdaggroep)

Vrijdagen
18.00 – 19.15 uur Trainingsgroep jeugd o.l.v. Rutger Sipma & Stijn Wolfkamp
19.45 – 21.00 uur Trainingsgroep jeugd o.l.v. Franky Klunder, Mark Hofsteenge & Jordan Jumelet (vanaf 22 mei 2020)
19.45 – 21.15 uur Selectie + jeugdspelers geboortejaar 2001 (eenmalig op 15 mei 2020)

Klik hier voor de verdeling van de jeugdleden bovenbouw over de trainingsgroepen


Accommodatieregels

  • De kantine en kleedkamers blijven gesloten. Spelers komen in sportkleding naar het sportpark. Ze kunnen zich niet omkleden en douchen en gaan na de activiteit training naar huis.
  • Voetballers kunnen het sportpark betreden via de ingang bij het jeugdstadion. Ouders/verzorgers die kinderen tot en met 12 jaar brengen mogen het sportpark niet op. Oudere jeugd en senioren vragen wij alleen naar het sportpark te komen.
  • Kom niet te vroeg! Wij vragen iedereen niet eerder dan 10 minuten voor de training begint op het sportpark aan te komen. Spelers zijn thuis al omgekleed, dus eerder aanwezig zijn hoeft niet.
  • Na de training gaan spelers direct naar huis.
  • Alleen voetballers, trainers en coronaverantwoordelijken zijn op het sportpark aanwezig.


Gezondheidsregels

  • Sportaanbieders zijn en blijven verantwoordelijk voor de inhoud en veiligheid van de aangeboden sport- en beweegactiviteiten en het hanteren en bewaken van de extra richtlijnen.
  • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt voor sporters en begeleiders nog steeds: blijf thuis. Deelnemers mogen om deze reden ook worden teruggestuurd.
  • Ook indien een andere huisbewoner koorts en/of benauwdheidsklachten heeft blijft u of uw kind thuis.
  • Het wassen/desinfecteren van handen voorafgaand aan de training is verplicht. Voor voldoende desinfectiemiddelen is gezorgd. Ook EHBO-materialen zijn aanwezig.
  • Vermenging van leeftijdsgroepen is op geen enkel moment toegestaan.


Trainingsmaatregelen

  • Behoud ten minste 1,5 meter afstand van elkaar (uitzondering geldt voor kinderen tot en met 12 jaar).
  • Er is géén fysiek contact tussen trainers en spelers (hierbij denkend aan handen schudden, high fives etc.).
  • Elke trainingsgroep heeft eigen materiaal beschikbaar (ballen, hoedjes en hesjes). De hesjes worden na elke training uitgewassen door de trainer.
  • Ook (of juist) deze trainingen worden goed voorbereid. Als je niet kunt komen, meld je dan telefonisch af bij de eigen trainer.
  • Er is bij alle jeugdtrainingen ten minste één volwassene aanwezig die herkenbaar is (een gekleurd hesje) en de coronaveiligheid waarborgt.


Aanvullende regels voor jeugd vanaf 13 jaar
Voetballers dienen buiten het sportpark te wachten. De desbetreffende trainers vangen de spelers op en bewaken dat iedereen met voldoende afstand (anderhalve meter) het sportpark kan betreden.

Aanvullende regel voor kinderen tot en met 12 jaar en senioren
Spelers dienen zich eenmaal op het veld aangekomen te melden bij de eigen trainer/groep.

Tot slot
Alle voetballers mogen nu weer voetballen. Langzaamaan mag er steeds meer, maar we zijn nog lang niet terug bij ‘normaal’. Dat gaat nog geruime tijd duren, maar hoe lang is onduidelijk. We houden de berichtgeving vanuit de overheid en de KNVB dagelijks in de gaten. Als er zaken zijn die relevant zijn voor ons als vereniging zullen we dat blijven communiceren naar de leden.

Wij wensen alle voetballers veel plezier in de komende tijd. Denk om je eigen gezondheid, houd rekening met elkaar en volg de voorschriften. 

Met vriendelijke groet,
Bestuur v.v. Rolder Boys


Bovenstaande informatie is op zondag 10 mei 2020 per e-mail aan alle leden en ouders van jeugdleden verzonden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!