Corona-update (3) Rolder Boys

Corona-update (3) Rolder Boys

26 september 2020 8:00


Via dit bericht willen wij jullie weer op de hoogte stellen van de huidige coronasituatie bij Rolder Boys.

Naar aanleiding van een positieve testuitslag zijn de activiteiten van het eerste en tweede elftal met ingang van woensdag 16 september stilgelegd. Ook aankomend weekend zal er door het eerste en tweede elftal nog niet worden gevoetbald. In overleg met de tegenstanders (Veendam 1894 en Gomos) zullen nieuwe speeldata worden vastgesteld.

Huidige situatie

Van de eerste selectie zit momenteel één speler in thuisquarantaine vanwege een positieve test. Het gezin van deze speler zit volgens de GGD-richtlijnen eveneens in quarantaine. Drie spelers zitten thuis in afwachting van een testuitslag omdat zij zelf klachten hebben. Daarnaast is er een aantal spelers dat zich uit voorzorg laat testen en in quarantaine zit omdat bij directe familie een besmetting is vastgesteld, maar die zelf geen klachten hebben.

Gezien in elk van de gevallen de klachten zijn begonnen ruim nadat de activiteiten van het eerste en tweede elftal waren stilgelegd, ligt niet voor de hand dat een mogelijke besmetting in Rolder Boys verband is opgelopen.

Van het dameselftal is er één speelster positief getest. Het betreft een gezinslid van een positief geteste selectiespeler die al voordat zij klachten ontwikkelde in thuisquarantaine zat.

Binnen de jeugdafdeling zijn er geen spelers positief getest. Wel zijn er vier spelers (verdeeld over twee teams) die vanwege klachten worden getest. Deze spelers zijn in afwachting van de test en de testuitslag thuisgebleven.

Vooralsnog is er geen reden om als vereniging direct actie te ondernemen op spelers met klachten. We hebben de trainers en leiders gevraagd om informatie over spelers met klachten vertrouwelijk met ons te delen, zodat we de situatie kunnen opvolgen en tijdig maatregelen kunnen nemen indien nodig. Het spreekt voor zich dat zij sowieso niet deelnemen aan trainingen en wedstrijden.

Hoe nu verder?

Als bestuur proberen we de rust te bewaren en de juiste dingen te doen. Daarbij zijn de richtlijnen van de GGD en de KNVB leidend. Het merendeel van de mensen dat zich laat testen, test gelukkig negatief. Wel moeten we waakzaam blijven en ons met elkaar houden aan alle geldende regels.

We realiseren ons dat het lastig is, om het voor iedereen goed te doen.

We merken dat mensen bezorgd zijn, maar vinden het belangrijk om ons in de besluiten die we nemen op de feiten en op de adviezen van organisaties die er verstand van hebben te baseren. Dat lijkt ons de beste weg, al zijn we ons ervan bewust dat er ook mensen zijn die het liefst alle activiteiten stilleggen of mensen die de genomen maatregelen overdreven vinden.

Voor ons staat de gezondheid voorop.

Juist daarom vinden we het belangrijk om nogmaals te benadrukken dat we ons gezamenlijk moeten houden aan de coronaregels. Bij klachten die mogelijk kunnen wijzen op corona, blijf thuis en laat je testen. Ben je gezond en kom je wel sporten of kijken, houd je dan aan de regels. Dit geldt voor de regels vanuit de overheid en de aanvullende maatregelen die we op ons sportpark hebben genomen om het risico op verspreiding van het virus te beperken. Alleen zo kunnen we het veilig houden.

N.B. Deze informatie is vrijdag 25 september jl. per e-mail verzonden aan alle leden en ouders van jeugdleden op het ons bekende e-mailadres.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!