Corona-update (4): stand van zaken en nieuwe maatregelen

Corona-update (4): stand van zaken en nieuwe maatregelen

29 september 2020 23:15


Er gebeurt momenteel veel op coronagebied. Vandaar dat wij jullie via deze corona-update willen informeren over een viertal onderwerpen:
(1) De stand van zaken bij Rolder Boys,
(2) Nieuwe maatregelen vanuit de overheid,
(3) Wedstrijden Rolder Boys 1 en 2, en
(4) Vooraankondiging acties

Stand van zaken bij Rolder Boys

Momenteel zitten er nog twee speelsters van het dameselftal in thuisquarantaine vanwege een positieve test. Eén jeugdspeler wordt nog getest vanwege verkoudheidsklachten en er zijn verschillende gezinnen die nog in quarantaine zitten omdat iemand binnen het gezin corona heeft gehad. De eerder positief geteste spelers en stafleden zijn gelukkig hersteld en mogen inmiddels weer uit quarantaine. Alle andere testuitslagen zijn gelukkig negatief.

Binnen Rolder Boys zijn er in de afgelopen dagen geen nieuwe gevallen bij gekomen. Dat is positief, maar neemt niet weg dat we alert moeten blijven. Het aantal besmettingen in Nederland, maar ook in de provincie Drenthe, in onze gemeente en ook in Rolde is hoog en loopt op. We kunnen daarom niet vaak genoeg benadrukken dat het belangrijk is om je aan alle geldende maatregelen te houden.

Als vereniging kunnen we veel voorzorgsmaatregelen nemen om het voetballen zo veilig mogelijk te laten zijn, maar we roepen iedereen ook op zijn eigen verantwoordelijkheid buiten Rolder Boys te nemen en ook in de privésfeer of op feestjes de regels te volgen. Anders hebben de maatregelen die we als vereniging kunnen nemen ook minder effect en kan het aantal besmettingen ook binnen Rolder Boys weer toenemen. Dat moeten we absoluut voorkomen.
 

Nieuwe maatregelen vanuit de overheid

Gisteravond zijn door de regering de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in Nederland terug te dringen aangescherpt. Hiervan zijn er twee die direct impact hebben op Rolder Boys: de sluiting van de kantine en het niet langer toestaan van publiek bij wedstrijden en trainingen.

Sluiting van de kantine
Met ingang van vandaag is de kantine voor drie weken gesloten. We zouden de teams die ingedeeld waren voor de kantinediensten in deze weekenden willen vragen om wel één of twee personen te leveren die in de rust de thee en ranja voor onze sporters willen verzorgen.

Publiek bij wedstrijden en trainingen niet toegestaan
Een tweede maatregel is dat er niet langer publiek is toegestaan bij de wedstrijden. Trainers en leiders mogen het team wel begeleiden.

Ook ouders van sportende kinderen mogen helaas niet kijken bij de trainingen en wedstrijden. Een uitzondering geldt voor de ouders die rijden naar uitwedstrijden, zij mogen wel blijven. Bij thuiswedstrijden wordt de begeleiding uitsluitend door de trainers en leiders gedaan en vangen zij de kinderen op. Hier is het dus niet toegestaan dat ouders blijven kijken.

Brengen en halen van kinderen
Ouders van kinderen die nog niet zelfstandig naar het voetbalveld kunnen komen worden gevraagd om hun kind aan het hek af te zetten, maar het sportpark niet te betreden. Na de training kan het kind ook weer aan het hek worden opgehaald (graag maximaal vijf minuten voor het einde van de training aanwezig zijn).

Wedstrijden Rolder Boys 1 en 2

In de afgelopen twee weken hebben het eerste en tweede elftal van Rolder Boys niet gevoetbald. Inmiddels zijn de getroffen spelers en stafleden gelukkig hersteld en mogen zij uit hun quarantaine. De afgelaste wedstrijden worden op de volgende data ingehaald:

Dinsdag 6 oktober a.s. om 20.00 uur: Rolder Boys 2 – Gomos 2
Donderdag 8 oktober a.s. om 20.00 uur: Veendam 1894 1 – Rolder Boys 1
Zondag 15 november a.s. om 14.00 uur:  Rolder Boys 1 – FC Lewenborg 1
Zondag 15 november a.s. om 11.00 uur: GRC Groningen 2 – Rolder Boys 2

Het eerste elftal zou morgenavond een beslissingswedstrijd voetballen tegen Achilles 1894 voor een plaats in de volgende ronde van het bekertoernooi. Aangezien Achilles 1894 vanwege een coronabesmetting ook twee weken niet heeft kunnen voetballen en de volgende bekerronde pas in november is, is in onderling overleg tussen beide clubs en de KNVB besloten morgen niet te spelen en de wedstrijd te verplaatsen naar een later moment.

Vooraankondiging acties

Het coronavirus raakt ons als vereniging behoorlijk. In onze begroting voor dit seizoen hielden we al rekening met minder kantine-inkomsten, maar nu de kantine ten minste drie weken gesloten is en er geen publiek bij de wedstrijden wordt toegestaan neemt de onzekerheid toe.

Om deze tijd zo goed mogelijk door te komen willen we als vereniging meer acties organiseren. De succesvolle doelpuntenactie en aardappelverkoop van vorig jaar worden daarom herhaald. Momenteel wordt gewerkt aan de voorbereiding daarvan en we zullen op korte termijn hierover meer informatie geven.

Tot slot

Zoals geschreven in de inleiding gebeurt er momenteel veel. Via de mail en onze website proberen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. De laatste versie van de geldende maatregelen is altijd te vinden op onze website, www.rolderboys.nl. Als er vragen leven dan horen wij dat graag.

Voor nu, denk om elkaar en blijf gezond!

N.B. Deze informatie is dinsdag 29 september jl. per e-mail verzonden aan alle leden en ouders van jeugdleden op het ons bekende e-mailadres.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!