Corona-update: gevolgen gedeeltelijke lockdown

Corona-update: gevolgen gedeeltelijke lockdown

14 oktober 2020 22:15


Gisteravond is door de regering in een persconferentie bekendgemaakt dat er met ingang van vanavond 22.00 uur een gedeeltelijke lockdown van kracht is om het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. De gedeeltelijke lockdown raakt ook onze vereniging. Bijgaand de belangrijkste punten

Samenvatting van de belangrijkste punten

De gedeeltelijke lockdown raakt ook onze vereniging. Onderstaand de belangrijkste punten:

  • Alle wedstrijden (senioren en jeugd) vervallen voor de komende vier weken. Twee weken vanwege het overheidsbeleid en twee extra weken vanuit de KNVB om duidelijkheid te scheppen.
  • De trainingen van de seniorenteams (elftallen, 7x7, damesvoetbal) vervallen voor de komende twee weken. De trainingen van het G-voetbal vervallen de komende vier weken.
  • De trainingen van de jeugdteams (JO7 t/m JO19) gaan door in lijn met het trainingsschema. Aan de trainingen kan worden deelgenomen door spelers tot 18 jaar.
  • Naast de kantine zijn ook douches en kleedkamers gesloten. Spelers wordt gevraagd thuis om te kleden en te douchen.
  • Er zijn nog steeds geen ouders toegestaan bij de jeugdtrainingen, kinderen die nog niet zelfstandig naar het voetbalveld kunnen komen kunnen aan het hek worden afgezet en daar weer worden opgehaald.
  • Spelers wordt verzocht maximaal vijf minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn en direct na afloop van de training naar huis te gaan.


Een volledig overzicht van de maatregelen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

In de week van 27 oktober zal de regering opnieuw de situatie beoordelen en een besluit nemen over de periode daarna. Als vereniging wachten we verdere berichtgeving vanuit de overheid af. Ook de KNVB is momenteel nog bezig met het uitwerken van de gevolgen voor het voetbal. Als daar relevante zaken uitkomen voor ons als vereniging zullen wij dat communiceren.

Situatie bij Rolder Boys

Ondanks dat het aantal besmettingen momenteel hard oploopt, is ons op dit moment slechts één seniorenlid bekend die met zijn gezin in thuisquarantaine zit vanwege een positieve test. Het lijkt dus relatief rustig te zijn binnen de vereniging, maar we moeten alert blijven. Daarom zijn we als vereniging strikt in het naleven van de regels en het opvolgen van het adviezen.

We wensen iedereen sterkte in de komende tijd. Blijf gezond en houd je aan de regels. Als we dat allemaal doen, zijn we het snelst van deze situatie verlost.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!