Corona-update: overheidsmaatregelen, situatie Rolder Boys en voorbereiding op volgend seizoen

Corona-update: overheidsmaatregelen, situatie Rolder Boys en voorbereiding op volgend seizoen

24 april 2021 17:30


Graag informeren we jullie via een mailing weer over de stand van zaken bij Rolder Boys en de impact van corona op de vereniging.

In deze mailing gaan we in op de maatregelen vanuit de overheid, de situatie bij Rolder Boys, de KNVB Regiocup, de financiƫn en de voorbereiding op het volgende seizoen.

Maatregelen vanuit de overheid

Hoewel het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames nog hoog is, biedt de snelheid waarmee de bevolking gevaccineerd wordt perspectief. Er zit licht aan het eind van de tunnel. De regering heeft onlangs een openingsplan gepresenteerd waar we in zes stappen weer teruggaan naar ‘normaal’. Afgelopen week is besloten om de eerste stap hierin op woensdag 28 april a.s. te zetten.

Behalve de afschaffing van de avondklok heeft deze eerste stap geen gevolgen voor de sport.

De tweede stap wordt op zijn vroegst op 11 mei a.s. gezet. In het openingsplan is een verruiming voor de buitensporten opgenomen, maar het is nog niet duidelijk welke verruiming dit zal zijn en welke voorwaarden er gelden. Zodra we daar meer inzicht in hebben zullen we daarover communiceren.

Ook in stap drie tot en met vijf (als het meezit: te zetten tussen 26 mei en 7 juli) worden er geleidelijk versoepelingen voor de buitensport doorgevoerd. Te denken valt aan het vrijgeven van trainingen in teamverband voor spelers ouder dan 27 jaar, het toestaan van wedstrijden tegen andere clubs en het geleidelijk toelaten van meer publiek. Heropening van de kantine is op zijn vroegst half juni voorzien.

Voor de laatste stap – het loslaten van alle maatregelen – heeft de regering nog geen inschatting voor een datum afgegeven.

De situatie bij Rolder Boys

Momenteel zijn ons gelukkig geen coronagevallen binnen de vereniging bekend. Na de winterstop is het aantal gevallen beperkt gebleven.

Alle jeugdteams trainen doordeweeks volgens het trainingsschema en op de zaterdagen worden er door de jeugdcommissie en de trainers geregeld activiteiten georganiseerd. Daarnaast hebben we afgelopen week het kaboutervoetbal voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar weer kunnen opstarten.

Door senioren tot 27 jaar wordt er in teamverband getraind. Daarnaast mogen zij ook onderlinge wedstrijden spelen. In de praktijk betekent dit dat er door de selectie, het derde elftal, het zaterdagteam en de dames weer wordt getraind. Senioren vanaf 27 jaar zouden in viertallen mogen trainen op ruime afstand van elkaar. Er zijn op dit moment geen teams die van deze mogelijkheid gebruik maken.

KNVB Regiocup

In de vorige mailing hebben we aangegeven ons voor te bereiden op het kunnen spelen van wedstrijden later dit seizoen, zodra dit binnen de maatregelen weer toegestaan is. We willen alle teams deze mogelijkheid bieden en hebben daarom alle teams ingeschreven voor de KNVB Regiocup. Zoals de naam al aangeeft wordt er binnen de Regiocup gespeeld tegen andere verenigingen uit de regio. De speelschema’s hiervoor zijn nog niet bekend.

Rolder Boys nog steeds financieel gezond

Rolder Boys staat er financieel goed voor. We zijn de leden en sponsoren dankbaar dat zij ook in deze tijd hun contributie en sponsorbijdrage trouw voldaan hebben. Daarnaast hebben we een belangrijk deel van het margeverlies op de kantine kunnen opvangen door gebruik te maken van verschillende steunregelingen vanuit de overheid en uiteraard letten we goed op de kosten.

In de begroting die door de Algemene Ledenvergadering (ALV) van december is vastgesteld zat de aanname dat er de tweede seizoenshelft weer meer voetbal mogelijk zou zijn en dat we met ingang van april ook weer kantine-inkomsten zouden hebben. Helaas laat de coronasituatie in Nederland dat nog niet toe.

Nu de aanname van destijds door de tijd is ingehaald, kijken we opnieuw naar waar we dit seizoen financieel verwachten uit te komen. De kantine blijft voorlopig nog gesloten (nog niet duidelijk is voor hoelang) en nog niet alle aangevraagde steunregelingen zijn definitief vastgesteld. We zullen voor het einde van het seizoen in een ALV een toelichting geven op hoe we er als Rolder Boys voor staan.

Contributie
In december is eveneens besloten om de contributie voor het lopende seizoen gelijk te houden aan het afgelopen seizoen. Er zijn nu drie kwartalen geïnd en voor deze maand staat de inning van het vierde kwartaal gepland. Gezien we nog niet weten hoe we dit seizoen financieel uit zullen komen, zullen we het vierde kwartaal gewoon innen. Daarnaast zullen we de leden die één keer per jaar betalen een factuur sturen voor de jaarcontributie.

Op de ALV aan het einde van het seizoen zullen we dan afhankelijk van de financiële situatie een voorstel aan de leden voorleggen over hoe om te gaan met de contributie van dit seizoen.

Seizoenkaarten
Gezien het eerste elftal dit seizoen geen competitiewedstrijden met publiek heeft gespeeld en meer zal spelen, heeft het bestuur besloten de seizoenkaarthouders geen factuur voor dit seizoen te sturen. Voor de seizoenkaarthouders die vooruitbetaald hebben geldt dat wij het betaalde bedrag met de factuur van het vierde kwartaal verrekenen.

Voorbereiding op volgend seizoen

Gelukkig komt er ook weer een tijd na corona. Gezien de data in het openingsplan van de regering is realistisch dat dit pas volgend seizoen zal zijn. We zijn daarom gestart met de voorbereidingen op volgend seizoen. Zo is er een inventarisatie gemaakt van de spelers per leeftijdscategorie en wordt er de komende periode gewerkt aan de teamindeling en het inschrijven van de teams bij de KNVB.

Met de gemeente hebben we een rondgang over de velden gehad en afspraken gemaakt over het onderhoud. Op ons verzoek gaan de grasvelden zo snel als mogelijk is in onderhoud. Dit is eerder dan in de afgelopen jaren, maar heeft als doel ervoor te zorgen dat de velden weer klaar zijn op het moment dat er weer wedstrijden worden toegestaan. Het kunstgrasveld kunnen we uiteraard gewoon blijven gebruiken.

Tot slot

Er is gelukkig zicht op het einde van deze lange en bijzondere periode. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer onder normalere omstandigheden ontmoeten op het sportpark. We zijn in elk geval in voorbereiding daarop.

We willen graag nog verwijzen naar onze eerdere oproep om juist in deze tijd ook aan onze sponsoren te denken. Zoals bovenstaand genoemd is hun trouw aan Rolder Boys een belangrijke reden waarom we er financieel goed voorstaan. Wat we met elkaar in elk geval kunnen terugdoen is zo veel als mogelijk onze inkopen bij onze sponsoren te doen. Zo helpen we elkaar.

Zodra we weer meer informatie kunnen delen zullen we een nieuwe mailing versturen. Als er in de tussentijd vragen of suggesties zijn dan horen we dat graag.

We wensen iedereen een goed weekend toe.

Met vriendelijke groet,
Bestuur v.v. Rolder Boys

N.B. Deze informatie is zaterdag 24 april jl. per e-mail verzonden aan alle leden en ouders van jeugdleden op het ons bekende e-mailadres.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!