Corona-update: versoepeling maatregelen, KNVB Regiocup en onderhoud velden

Corona-update: versoepeling maatregelen, KNVB Regiocup en onderhoud velden

17 mei 2021 21:00


Via deze mailing willen wij jullie informeren over drie onderwerpen: de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen, de KNVB Regiocup en het onderhoud van de velden.

Versoepeling van de coronamaatregelen

Afgelopen week heeft de regering in een persconferentie aangekondigd dat aanstaande woensdag de tweede stap in het openingsplan kan worden gezet. Hiervoor gold de voorwaarde dat de coronacijfers, met name de ziekenhuisbezetting, zich in de afgelopen week gunstig zou blijven ontwikkelen.

Vandaag heeft de regering besloten dat de tweede stap in het openingsplan daadwerkelijk kan worden gezet. Dit betekent voor het voetbal twee dingen:

  1. Alle teams kunnen met ingang van deze week weer trainen.
  2. Voor spelers vanaf 27 jaar geldt hierbij de voorwaarde dat zij wel met hun team mogen trainen, maar wel op anderhalve meter afstand en in een maximale groepsgrootte van dertig personen.

Voor de voetballers tot en met 27 jaar verandert er niets, zij kunnen nu al zonder beperkingen trainen en onderling wedstrijden spelen.

De volgende stap in het openingsplan wordt op zijn vroegst op 9 juni a.s. gezet. De regering neemt hier op 1 juni a.s. een besluit over. Voor de sport is nog niet duidelijk welke mogelijke versoepelingen deze stap met zich meebrengt.

KNVB Regiocup

De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup voor de senioren niet doorgaat. Er rekening mee houdende dat er door de meeste seniorenteams amper getraind is en het een paar weken tijd zal kosten om weer wedstrijdfit te zijn, blijft er te weinig tijd over tot aan het einde van het seizoen. Dat is buitengewoon jammer, maar gezien de omstandigheden een realistisch besluit.

Voor de jeugd geldt dit in mindere mate, omdat zij de afgelopen tijd wel hebben kunnen trainen. De KNVB houdt daarom de mogelijkheid open om nog wel een Regiocup voor de jeugd te organiseren, maar is daarbij afhankelijk van wat er vanuit de overheid wordt toegestaan. Binnen de huidige maatregelen is het niet mogelijk om wedstrijden tegen andere verenigingen te spelen.

Onderhoud van de velden

In de vorige mailing hebben wij jullie geïnformeerd dat de grasvelden op korte termijn in onderhoud gaan met als doel ervoor te zorgen dat de velden weer klaar zijn op het moment dat er weer wedstrijden worden toegestaan.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan. Het inzaaien van het hoofdveld en B-veld zal volgende week gebeuren. Dit betekent dat we de velden niet meer (volledig) kunnen gebruiken. De gevolgen daarvan worden momenteel bekeken.

Omdat we niet alle trainingen kunnen plannen op het kunstgrasveld en het elke week dezelfde teams zijn die op het B-veld trainen, kan het voorkomen dat een team dat normaliter twee keer per week op het kunstgras traint een keer niet kan trainen omdat we ook een ‘grasteam’ in de gelegenheid willen stellen om te trainen. De boodschap is dus dat we rekening moeten blijven houden met elkaar.

We zullen de teams die dit betreft daarover informeren zodra we het trainingsschema helder hebben.

Tot slot

Het afgelopen jaar hebben wij jullie meer dan 20 keer geïnformeerd over de stand van zaken bij Rolder Boys. Dat zijn vaak lange berichten waarin veel onderwerpen zijn opgenomen. Het is ingewikkeld, we willen jullie graag goed informeren en dat de impact ook op Rolder Boys groot is, mag ook duidelijk zijn.

Het is dan goed om te weten dat alle berichten die met corona te maken hebben ook op de website bij elkaar zijn gezet (op de pagina Corona-informatie), zodat u eventueel eenvoudig iets kunt terugvinden. Daarnaast geldt vanzelfsprekend dat indien er vragen of suggesties zijn, altijd contact kan worden gezocht met een bestuurslid.

Met vriendelijke groet,
Bestuur v.v. Rolder Boys

N.B. Deze informatie is maandag 17 mei jl. per e-mail verzonden aan alle leden en ouders van jeugdleden op het ons bekende e-mailadres.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!