Corona-update: KNVB Regiocup voor de jeugd, normaal trainen voor de senioren

Corona-update: KNVB Regiocup voor de jeugd, normaal trainen voor de senioren

4 juni 2021 9:30


Afgelopen week heeft de regering bekendgemaakt dat met ingang van zaterdag 5 juni a.s. de coronamaatregelen in Nederland worden versoepeld. Deze versoepelingen maken ook meer voetbal mogelijk en dat is goed nieuws. Graag informeren we jullie hierover.

Trainingen terug naar normaal

Met ingang van zaterdag mogen alle voetballers weer trainen zonder 1,5 meter afstand te houden. Hiervoor geldt een beperking van maximaal 50 personen, maar daar komen we bij Rolder Boys niet aan. Voor kinderen en jongeren tot 27 jaar gold dit al. Vanaf aankomend weekend kan er door alle teams weer “normaal” worden getraind.

KNVB Regiocup voor JO17 t/m JO7

Met ingang van dit weekend nemen Rolder Boys JO17 t/m JO7 deel aan de KNVB Regiocup. De komende vier weekenden staan er wedstrijden op het programma tegen verenigingen uit de buurt, zowel uit als thuis. Het programma is te vinden op www.rolderboys.nl.

De normale spelregels zijn van toepassing op wedstrijden in de Regiocup, met een belangrijke uitzondering. Elke wedstrijd in de Regiocup krijgt namelijk een winnaar, een gelijkspel is niet mogelijk. Bij een gelijke stand na afloop van de reguliere speeltijd dienen gelijk strafschoppen te worden genomen volgens de procedure uit de spelregels. De scheidsrechters of leiders dienen de uitslag op de gebruikelijke manier door te geven via de Wedstrijdzaken app.

Tijdens de Regiocup mogen teams onbeperkt doorwisselen. Een uitgewisselde speler mag dus weer terugkeren in het veld.

Dat de geplande wedstrijden allemaal doorgaan is geen garantie: het komt helaas voor dat verenigingen alsnog een wedstrijd moeten afzeggen of zich terugtrekken. Als dat het geval is wordt een team hierover geïnformeerd via de trainer of leider.

Als er geen wedstrijd ingepland is, is het toegestaan om een oefenwedstrijd te spelen tegen een jeugdteam van een andere vereniging die ook een vrij weekend heeft. Teams die dit zouden willen doen worden verzocht dit vooraf af te stemmen met het wedstrijdsecretariaat in verband met de veldbezetting.

Onderlinge wedstrijden toegestaan voor JO19-teams en senioren

Voor de JO19-teams en de senioren wordt er geen Regiocup georganiseerd omdat personen vanaf 18 jaar geen competitie mogen spelen. Wel mogen er onderlinge wedstrijden binnen de vereniging gespeeld worden. Als vereniging moedigen we deze initiatieven aan. Teams die dit zouden willen doen worden verzocht dit vooraf af te stemmen met het wedstrijdsecretariaat in verband met de veldbezetting.

Toeschouwers nog niet toegestaan

Publiek bij amateursporten is nog niet toegestaan. Dit geldt zowel voor de KNVB Regiocup, onderlinge wedstrijden als voor trainingen. Ouders mogen ook nog niet kijken bij de trainingen van hun kind.

Uitsluitend de mensen die een rol hebben bij het organiseren van trainingen en/of wedstrijden mogen de accommodatie betreden. 

Vervoer naar uitwedstrijden

De KNVB heeft aangegeven dat ook ouders/verzorgers die het vervoer naar uitwedstrijden verzorgen tot de teambegeleiding worden gerekend en daarom op de sportaccommodatie aanwezig mogen zijn.

Als Rolder Boys volgen we deze richtlijn van de KNVB. Het kan echter zijn dat andere verenigingen hier op een andere manier mee omgaan. Het advies is dus om bij uitwedstrijden op de website van de tegenstander te checken welke regels er op hun accommodatie gelden.

Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.

Kleedkamers

De kleedkamers en douches zijn met ingang van dit weekend weer beschikbaar zowel voor wedstrijden als trainingen. Kinderen die hulp nodig hebben met omkleden wordt verzocht dit thuis te doen. Er is geen mogelijkheid dat ouders hiermee helpen.

Punt van aandacht is dat het voor senioren nog steeds noodzakelijk is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt in de kleedkamer. Om dat te vergemakkelijken vragen we de seniorenleden zich op trainingsavonden te spreiden over de kleedkamers.

Kantine en terras

Als gevolg van de versoepelingen mogen de sportkantines weer open. Hier zijn veel regels aan verbonden. Als bestuur hebben we besloten dat de kantine de komende tijd gesloten blijft.

Wel mag er – binnen de regels die daarvoor gelden – gebruik worden gemaakt van het terras. Zo heeft de overheid de sluitingstijd bepaald op 22.00 uur, gelijk aan de horeca.

Andere regels die gelden zijn:
– Maximaal 50 personen tegelijk op het terras.
– Maximaal 4 personen (excl. kinderen t/m 12 jaar) of 1 huishouden per tafel.
– Een vaste zitplaats is verplicht (geen staanplaatsen).
– Zitplaatsen die gebruikt mogen worden zijn voorzien van een groene sticker.

Vervolg

We gaan de goede richting uit en alles wijst erop dat we volgend seizoen eindelijk weer een normaal seizoen kunnen hebben. Tot die tijd proberen we er binnen de geldende regels het beste van te maken. De mogelijke volgende stap in het openingsplan staat nu op 30 juni gepland. Wat dit precies betekent voor de sport is nog niet bekend. Zodra hierover meer bekend is zullen we dat delen.

Als er in de tussentijd vragen zijn kan er altijd contact worden opgenomen met een bestuurslid.

Voor nu wensen we alle voetballers een mooie junimaand toe!

Met vriendelijke groet,
Bestuur v.v. Rolder Boys

N.B. Deze informatie is donderdag 3 juni jl. per e-mail verzonden aan alle leden en ouders van jeugdleden op het ons bekende e-mailadres.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!