Aankomende zaterdag groot G-voetbaltoernooi in Rolde

Aankomende zaterdag groot G-voetbaltoernooi in Rolde

9 april 2023 14:00


Aanstaande zaterdag 15 april is Rolder Boys de trotse gastheer van het noordelijke G-voetbaltoernooi. Meer dan 200 voetballers uit Drenthe, Friesland en Groningen spelen deze dag onderlinge wedstrijden. Voor het toernooi hebben zich 22 teams aangemeld. Het G-voetbal is een vorm van aangepast sporten, gericht op mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Hierdoor wordt de sport voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk. Voor Rolder Boys, dat sinds 2015 G-voetbal aanbiedt, een hele belangrijke doelstelling in het meerjarenbeleid.

Het toernooi gaat om 13.30 uur van start met een gezamenlijke warming-up op het hoofdveld van Sportpark Boerbos, verzorgd door Daoud Rahimi Gym. Vanaf 13.45 uur worden er vervolgens op zes velden onderlinge wedstrijden gespeeld. De prijsuitreiking zal rond 16.00 uur plaatsvinden.

Naast Rolder Boys nemen Alcides, Asser Boys, Bargeres, Blauw Wit ’34, Bolsward, Broekster Walden, Drachten, Drenthina, FC Emmen, Gorecht, Heerenveense Boys, HS’88, Kids United, ONR, SJS en Zuidhorn met één of meerdere teams aan het toernooi deel.

De organisatie is in handen van vrijwilligers van Rolder Boys en de wedstrijden staan onder leiding van scheidsrechters van de KNVB. Samen met verschillende lokale bedrijven die een financiële bijdrage leveren maken zij voor de voetballers en hun begeleiders een onvergetelijke dag mogelijk.

Publiek is van harte welkom en er is geen entree.

Het G-voetbalteam van Rolder Boys
Het G-voetbalteam van Rolder Boys (foto: Janny Dekker)

Wedstrijdprogramma

Het wedstrijdprogramma is hier te vinden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!