Rolder Girls MO17-1 kampioen na succesvol seizoen!

30 juni 2018 14:45

Na het hele jaar samen met SVZ MO17-1 bovenaan te hebben gestaan en 8 wedstrijden achter elkaar gewonnen te hebben, kwam op zaterdag 9 juni medekoploper SVZ op bezoek op het Boerbos voor de eerste onderlinge titelstrijd. We begonnen de wedstrijd zeer sterk en het resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong door 2 goals van Amber. De tweede helft gingen we meer verdedigend spelen. Doordat Kirsten de verdediging goed leidde konden we deze wedstrijd met 2-1 over de streep trekken, dit betekende dat we een week later uit tegen weer SVZ aan een gelijkspel genoeg zouden hebben. In de ochtend zijn we vanaf Sportpark Boerbos vertrokken met de bus van Rolder Boys 4 richting Zeijen. Gespannen begonnen we aan de wedstrijd. De 200 supporters aan de zijlijn zagen binnen 10 minuten SVZ met 1-0 aan de leiding komen. Na 20 minuten schiet SVZ ook de 2-0 binnen. Waren we dan toch te verdedigend begonnen? Na wat wijzigingen van de leiders Ronald en Rick kwamen we weer terug in de wedstrijd. In de 35ste minuut werd het 2-1 door een doelpunt van Amber na een mooie voorzet van Birgit. We gingen de rust in met een 2-1 achterstand. Na een ijzersterke en strenge peptalk van de leiders begonnen we sterk aan de tweede helft. Na 10 minuten in de tweede helft werd er hands gemaakt door een speler van SVZ in het strafschopgebied. De penalty werd goed benut door Kira (achteraf bleek dat Kira toen al haar voet gebroken had) maar een echte Roldergirl gaat door tot het eind. We hebben de laatste paar minuten flink onder druk gestaan maar wisten het gelijkspel weten te behouden. Het kampioenschap was binnen, alle supporters kwamen het veld op om ons te feliciteren. Van Betsy kregen we mooie bloemen. Na het feest in de kleedkamer stapten we weer in de bus en hier begon het echte feest. Na anderhalf uur door de omgeving rondgereden te hebben kwamen we terug op Sportpark Boerbos, waar onze sponsor Dries Rolde de huifkar klaar had staan voor onze rit door het dorp. Na het rondje door het dorp hebben we het feest nog even doorgezet tot in de late uurtjes. We willen MO-15 (zonder hen was het niet gelukt ), onze Staff, sponsor Dries Rolde, Rolder Boys 4 en onze supporters bedanken. We hopen alle fans in het nieuwe seizoen weer te mogen begroeten bij onze wedstrijden van MO19-1!