Verslag: Rolder Boys JO10-2 is kampioen!

8 juli 2018 23:00

Het is alweer even geleden maar desondanks nog steeds een berichtje op internet waard. Op zaterdag 2 juni 2018 is Rolder Boys JO10-2 kampioen geworden. Na een aantal seizoenen in de achterhoede of middenmoot te hebben meegedaan was het dit seizoen vanaf wedstrijd één raak. Na een voorzichtige 1-0 overwinning op WVV werd de eerste plaats gepakt en deze werd gedurende de competitie niet meer uit handen gegeven. Daarmee was het geen makkelijk kampioenschap, WVV bleef ons op de hielen zitten en het verschil in punten werd nooit groter dan drie punten. Op woensdag 30 mei speelde WVV zijn laatste wedstrijd, deze werd gewonnen en daarmee kwam WVV op 22 punten. JO10-2 had op dat moment 21 punten en een minder doelsaldo. Er stond JO10-2 dus maar een ding te doen in de laatste thuiswedstrijd tegen ACV en dat was winnen. In de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd was het veel stiller dan normaal, rond het veld was juist het omgekeerde het geval. Familie, vrienden en vooral JO10-1 zorgden voor de nodige sfeer en aanmoedigingen. Gesteund door dit enthousiaste publiek lukte het de eerste helft om uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Na de rust scoorde ACV de 3-1 waarop het toch nog even spannend werd. JO10-2 schakelde daarop een tandje bij en liep uit naar een comfortabele 7-2 voorsprong. Na het laatste fluitsignaal barstte het feestgedruis los en het bleef nog lang onrustig.