3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 11

Nijlanderstraat 34
9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Veenhuizen JO17-1m op het programma. Het is erg warm op het kunstgrasveld van sportpark Boerbos maar vol goede moed beginnen we aan de warmingup. We gaan spelen in de 4-4-2 formatie maar het team moet het helaas doen zonder Daan en Thomas.

Om 14.30 uur start de scheidsrechter de wedstrijd. Zowel de verdediging van Veenhuizen als die van Rolder Boys staan als een huis waardoor de wedstrijd zich voornamelijk afspeelt tussen deze linies. Het gaat er fel en stevig aan toe. Rolder Boys laat zien dat ze al beter op elkaar ingespeeld raken maar dat omschakelen vanuit de verdedigende fase nog niet het sterkste punt is. Toch zijn er een aantal mooie kansen maar geen echt serieuze doelpogingen. Ook Veenhuizen komt zo nu en dan bij ons in het zestienmeter gebied maar onze keeper staat zijn mannetje. Zo ook onze verdedigers, die meer en meer vertrouwd raken met het verdedigen in de zone en daarbij ook de keeper meenemen als echtra aanspeelpunt.
Na de drinkpauze neemt het aantal aanvallen van onze tegenstander toe maar staan ze ook steeds valer buitenspel wat wederom een compliment voor onze verdedigers is! Toch mist de scheiderechter een situatie, ondanks een heftig vlaggende grensrechter, waarbij drie man van Veenhuizen buitenspel staan. Er wordt niet gefloten maar onze verdediging os even de kluts kwijt. Helaas leidt dat tot twee snelle treffers van de tegenstander. Wel herpakken we ons en gooien de boel dicht tot het tien minuten later rust is.

In de kleedkamer komen we even bij en is de buitenspelsituatie het onderwerp van gesprek. Een lekkere kop thee brengt wat rust en geeft tijd voor een analyse van de eerste helft. We veranderen de aanvalstactiek en bespreken de positiebepaling bij corners. Daarna lopen we ristig weer naar het veld.

De tweede helft starten wij weer goed. Het middenveld is wat beter bezet en we spelen sneller over. Wel merklen we al snel dat de wedstrijd harder begint te worden omdat de spelers het regelmatig niet eens zijn met de arbitrage. Toch proberen onze aanvallers om onze nul van het scorebord te krijgen en een aantal keren lijkt het er bijna op. Een mooie doorgebroken situatie, waarbij Sem de bal met zijn schouder meeneemt, wordt afgevlagt door de grensrecht wegens hands. Bij de spelhervatting schakelt Veenhuizen snel door en een afstandsschot wordt strak in de hoek gelegd. 0-3. Maar toch geeft niemand op. We vechten door. Djeckie wordt door drie man vastgezet maar zij krijgen een vrije bal. Dat hij hierdoor gefrustreerd is, moge duidelijk zijn maar helaas levert hem dat korte tijd later een gele kaart op.
De fysieke kracht van onze tegenstander levert veel overtredingen op. En het spel wordt steeds harder. Stevig ingrijpen van de trainer laat enkele spelers weer tot bezinnen komen. We proberen de laatste tien minuten alles te geven voor een goal maar de energie is op. Veenhuizen maakt hier gebruik van door nog twee maal te scoren.

Helaas geen punten voor ons maar we hebben wel veel geleerd en verbeterpunten ontdekt. Op naar de volgende wedstrijd!

Nog een woord van dank voor de toeschouwers en supporters, fijn dat jullie er zijn!!!