3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 11

Kruisakkers 38
9468BJ
ANNEN
tel. 0592-271374

Vandaag spelen we uit tegen het team dat de rode lantaarn draagt; vvAnnen JO17-2. Wij staan vierde en kunnen als favoriet worden aangemerkt.

Op het sportpark van Annen aangekomen, kleden we ons om in de kleedkamers van de lokale tennisvereniging. Niet ideaal maar wel lekker rustig. Als iedereen is omgekleed gaan we gezamelijk naar het veld voor de warming-up. Ik spreek nog even kort met de trainer van Annen. Hij geeft aan dat zij normaal 12 spelers hebben maar nu een paar hebben geleend van andere teams. Achtien spelers van Annen zijn bezig met de warming-up...mmm

Tien minuten later dan gepland, start de wedstrijd. Voor deze wedstrijd hebben we gekozen voor de 4-4-2 in ruit formatie. Na een kwartier tot twintig minuten speeltijd zien we echter dat dit voor ons niet werkt en switchen we terug naar de standaard 4-4-2. Meteen kunnen we aan het spel zien dat het nu beter loopt. Er worden veel kansen gecreëerd maar tot echte schoten op doel komt het net niet. Misschien omdat er nog niet wordt gevoetbalt zoals wij dat graag willen; snel spelen, korte passing en zo nu en dan een flitsende actie naar voren. Zo nu en dan krijgt Annen ook een kansje maar ook dat levert hun niets op. We nemen dan ook een pauze bij een doelpuntloze eerste helft.

In de rust zitten we heerlijk op het terras van de tennisclub. Een mooie lokatie voor een evaluatie van de eerste helft. Twaalf kansen zijn er gecreëerd, twee schoten op doel. Tegenstander: vier kansen en één schot. Er volgt nog een verhaal over de half-space en een aanvaller in de as. Afgesproken dat wij in de tweede helft wél ons eigen spel gaan spelen.

Als de tweede helft begint zien we dat Annen wat spelers heeft gewisseld. En dat mekrekn we ook meteen. RolderBoys komt stevig onder druk te staan door de nieuwe aanvallers van Annen. Het duurt dan ook niet lang voor wij met 1-0 achterstaan. En niet heel lang daarna is het 2-0. Dit maakt duidelijk iets los in ons team. Er wordt ineens veel beter gespeeld, veel veller, intenser... het spel verplaatst zich naar de helft van Annen. Heeft de tegenstander de bal, dan wordt deze snel onderschept. Passlijnen worden dichtgelopen. Er wordt hoog druk gezet. Er hangt een goal in de lucht. Dan, ineens, een handsbal van Annen in de zestien... penalty! Sem legt aan en schiet. GOAL!!! Dit is het signaal voor de Boys dat er meer in zit. De druk wordt er vol op gezet. Powerplay maar wel gecontroleerd! Een prachtige steekpass van Thomas komt bij Ryan die slim achter een verdediger vandaan komt. Een korte dribbel en een subtiel schot. BAM! GOAL! 2-2! In een vlaag van euforie trekt Ryan zijn shirt uit. Dat levert hem meteen een gele kaart op... Het team blijft de druk er op houden want we hebben nog een mogelijkheid om te winnen. Annen krijgt last van blessures door kramp wat aangeeft hoe snel het spel is. Vanaf de zijlijn wordt naar de scheids geschreeuwd dat het tijd is maar deze laat toch nog even doorspelen. Volgens mijn tijdregistratie wel 4 minuten te kort wat voor ons misschien net genoeg was geweest voor..... maar helaas. Toch hebben we één punt weten te behalen. Enkel en alleen door het enorme doorzettingsvermogen en de goede voetbalkwaliteiten van onze Boys!

Alle ouders bedankt voor het vervoer en de aanmoedigingen!! Op naar de volgende (thuis)wedstrijd. Dan tegen de nieuwe hekkensluiter VAKO JO17-2.