Nijlanderstraat 34
9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Vandaag spelen we de eerste competitie wedtrijd van de tweede fase. Tegensta nder is FitBoys JO17-1. Helaas kunnen we de komende vier weken geen gebruik maken van onze vaste keeper Thijs omdat hij twee vingers heeft gebroken. We hopen op een spoedig herstel!

Na de warming-up, start de wedstrijd iets later dan gepland. We beginnen wat onwennig en dat is ook te wijten aan de nieuwe 1-4-2-3-1 formatie. FitBoys weet daar wel snel en handig gebruik van te maken want na 15 minuten staan wij al met 0-2 achter. Er volgt een fase waarin we veel proberen en de posities begrijpen. Ook worden er kansen gecreëerd en zijn wij veel op de helft van FitBoys. Een snelle counter van FitBoys zet de 0-3 op het scorebord en in de frustratie die bij RolderBoys ontstaat, niet veel later de 0-4. Toch weten wij met energie en inzet een goaltje te maken. Topscorer Sem flikt het wederom.

In de rust komen we bij met een heerlijke kop thee. We bespreken de formatie en de tactiek. En bovenal, dat we elkaar positief moeten coachen in het veld. Dat we het samen doen, als team.

Als de tweede helft begint zien we meteen een heel ander team op het veld staan. Er wordt gecontroleerd overgespeeld, er is beweging zonder bal en we communiceren. En dat lijkt te werken. Gelegenheidskeeper Mads krijgt wat meer vertrouwen. Er zijn veel 1-2tjes, mooie acties over de flanken en er worden wederom kansen gecreëerd. Goede aanvallen met af en toe een schot op doel. Maar de keeper van FitBoys is een klasse apart. Hij doorziet elke actie, pass of lange bal.
Door de enorme inzet van de Rolder Boys beginnen er wat mankementjes te ontstaan. Een zere kuit, een pijnlijke knie en een gele kaart. De wedstrijd begint zijn tol te eisen. In de eindfase krijgen we er nog twee om de oren. Toch hebben we ontwikkeling laten zien. Elkaar gemotiveerd en complimenten gegeven. Een goede tweede helft gespeeld met mooi, aanvallend voetbal.

Alle ouders/verzorgers/supporters worden wederom bedankt voor de aanmoedigingen!!