Nijlanderstraat 34
9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Na een periode van weinig trainen door weeromstandigheden, begint vandaag de derde fase. Onze eerste wedstrijd is tegen Actief JO17-2. Het is heerlijk voetbalweer en we hebben er zin in!

Zoals gebruikelijk starten we met de tactische bespreking. In tegenstelling tot de vorige fase, starten we nu in een 1-4-1-3-2 formatie. Het doel is om niet alleen veel kansen te creëren maar juist ook om die kansen te benutten. Dit willen we bereiken door met twee spitsen te gaan spelen. Na de warmingup geeft de scheidsrechter aan te willen beginnen.

De Boys moeten even wennen nu er maar 1 verdedigende middenvelder is, waar we de vorige fase met twee speelden, maar er worden al snel opbouwende combinaties gemaakt. De eerste twintig minuten heeft de tegenstander grote moeite om ons spel bij te houden en wij krijgen dan ook een aantal zeer goede kansen en serieuze doelpogingen. En het spel wordt steeds beter met mooie acties, goed vrijlopen en strakke passes. Tot er bij ons een kleine miscommunicatie is tussen verdediger en keeper en Actief de bal in ons doel kan frummelen. Dit levert zoveel frustratie op dat de scherpte ineens verdwenen is. Niet lang daarna is het al 0-2 en op slag van rust krijgt Actief ook nog eens een penalty.

Met een forse achterstand duiken we de kleedkamer in. Gelukkig staat daar een heerlijke kop thee klaar en kan iedereen even tot rust komen. Een korte evaluatie van de eerste helft volgt en daarna een reset van het teammoraal. Alle neuzen weer dezelfde kant op, iedereen ervan overtuigen dat wij toch echt beter kunnen voetballen én de tactiek nog even besproken en aangescherpt.

Dat de bespreking indruk heeft gemaakt en dat de taken zijn begrepen, zien we meteen als de wedstrijd weer is gestart. De Boys laten zien wat ze kunnen. Mooie passes, steekballetjes, sterk aan de bal en snel overspelen. Slechts twee minuten hebben ze nodig om Thomas een prachtige assist te laten geven op Bas die afdrukt en scoort! En de druk blijft op de ketel want we moeten in de tweede helft vijf goals maken om de drie punten op Boerbos te houden. Wederom een mooie aanval. Sem krijgt de bal in vrij positie, enkele meters buiten de zestien, aangespeeld en schiet deze snoeihard in het net! Hoppatee!!! Nog drie te gaan! Slechts zes minuten later is het de man van de mooie assist, Thomas, die nu zelf scoort! Actief probeert nog wel maar komt er eigenlijk niet meer aan te pas. Rolder Boys is los! Een minuut of tien na de laatste goal krijgt Thomas wederom de bal. Hij kapt, dribbelt, manoeuvreert de bal richting de achterlijn en legt de bal terug op Ryan. Deze schiet de bal van een meter of 6 hard achter de keeper van Actief. Het gelijkspel staat op het scorebord. Nog één.... Maar de vermoeidheid slaat toe bij alle spelers, zowel bij Rolder Boys als bij Actief. Beide partijen zijn toe aan het eindsignaal en de scheidsrechter geeft daar gehoor aan.

Ondanks het onnodige gelijkspel, zijn we toch tevreden over het getoonde spel en de groei die de Boys laten zien. Ook nu hebben we de Man Of The Match gekozen en dat kon er maar één zijn. Twee prachtige assists en een mooie goal. Thomas Pepping!