9603TG
HOOGEZAND
tel. 0598-326977

Zaterdag, 2 maart 2024

Vandaag spelen we onze tweede competitie wedstrijd. We moeten tegen de huidige koploper, Hoogezand JO17-2. Met een graad op 12 op de thermometer en de zon aan de hemel is het heerlijk voetbalweer.

Na een korte warmingup en even wachten op de scheidsrechter, begint de wedstrijd. RolderBoys staat in  een 1-4-1-3-2 formatie zoals we dat de vorige wedstrijd ook hebben gedaan. Leermoment van vandaag is het klein houden van het veld als de tegenstander de bal heeft. Dus niet te hoog druk zetten maar de tegenstander van achteruit laten starten. We zien goed voetbal. De middenvelders en aanvallers hebben vertrouwen omdat onze verdediging staat als een huis. En dat merk je aan de kansen die ontstaan door mooie combinaties en goede passes. Regelmatig delen wat speldenprikken uit maar serieus gevaar is er voor de tegenstander nog niet. Tot de drieëntwintigste minuut als Borre de bal over de linker flank aangespeeld krijgt, door de verdediging dribbelt en een strakke pass op Leon kan geven. Deze drukt af en scoort! 0-1!
Er volgen nog een aantal goede doelpogingen terwijl Hoogezand eigenlijk geen enkele kans heeft gehad. Enigszins tevreden gaan we de kleedkamer in voor een kop thee.

De tevredenheid is wat gematigd omdat er gewoonweg veel meer in zit. De verdediging van Hoogezand is weliswaar sterk en fysiek maar wij zijn duidelijk het beter voetballende team. Hier moeten we gebruik van maken. Meer meebewegen met de bal, zicht houden op elkaars positie en bovenal: communiceren. Elkaar coachen in het veld.

In de aanloop naar de tweede helft wijzen we de scheidsrechter erop dat er spelers van de tegenstander zonder scheenbeschermers voetballen wat niet toegestaan maar zeker ook niet verstandig is. Nadat dit is opgelost start de tweede helft. Hoogezand wil de druk opvoeren maar heel lastig wordt het niet voor onze keeper. Temeer omdat onze verdedigers exact weten wat ze moeten doen om elke aanval van Hoogezand af te slaan. Wel wordt het voor ons ook lastiger omdat in de zestigste minuut één van onze twee spitsen van het veld wordt gestuurd met een rode kaart. Heel erg zware straf voor een fysiek duel. Wij besluiten om niet de bus te parkeren maar om met één spits verder te gaan voetballen. De nummer tien neemt de spitspositie over bij een aanval en onze nummer zes de 10 positie. Zo willen we druk blijven zetten op de tegenstander, onder het mom van: De aanval is de beste verdediging. En dit loopt. Een minuut of tien later wordt er ook een speler van Hoogezand van het veld gestuurd met rood. Ook nu is niet duidelijk waarom. Nu de aantallen weer in balans zijn gooien wij het gas erop. Meer en meer druk op de tegenstander. We willen nog een goal. En tegen het einde, in de tachtigste minuut, speelt Mark een lange bal op Thomas de bal met een prachtige volley in het net werkt. 0-2! Feest! Wat ons betreft mag de scheid af fluiten. Toch mag Hoogezand nogmaals de aftrap doen en in een "alles of niets aanval" stuiten ze op Jeppe. Niets aan de hand, keurig verdedigd. Maar de scheidrechter ziet dit anders. Strafschop voor Hoogezand. Helaas lukt het niet om deze tegen te houden. De eindstand komt daarmee op 1-2.

De Boys hebben laten zien dat ze willen vechten voor de overwinning en deze was dan ook meer dan verdient. een groot compliment aan alle spelers! En een extra groot compliment aan de verdedigende linie. De rode kaarten worden door de scheidsrechter toch geseponeerd omdat hij zelf van mening was deze iets te makkelijk te hebben getrokken.

Man of the Match was vandaag..... Mads Moerman! Hij heeft vandaag met uitzonderlijk veel energie gespeeld en heeft laten zien een belangrijke schakel in de verdediging te zijn.