9411BB
BEILEN
tel. 0593-540273

Zaterdag, 6 april 2024

Vandaag spelen we een vroege wedstrijd in Beilen. Gelukkig is het om 9 uur nog niet zo warm als voorspeld want vandaag willen we de nederlaag van de vorige fase uit het geheugen wissen. We werden toen met 1-6 verslagen door de mannen van Fitboys JO17-1.

Na de warming-up, de tactische bespreking en een korte peptalk gaan we het veld op. De serieuze blik in de ogen verraadt dat de mannen op scherp staan. Maar als de scheidrechter het startsignaal heeft gegeven en wij langs de kant twee keer met onze ogen hebben geknipperd, is het 1-0.... Ai. Hopen dat de koppies niet gaan hangen door zo'n vroege goal. Gelukkig is het tegendeel waar. Rolder Boys is hier niet gekomen om te verliezen maar voor eerherstel. En dat zien we op het veld. Slechts 3 minuten hebben wij nodig om terug te komen. Na een prachtige assist van onze assistenkoning Thomas, kan Ryan beheerst de bal in het net werken. 1-1! Op naar de volgende! Dat is de tegenstander ook van plan maar in voetballend opzicht zijn wij toch net iets beter. Wel krijgen zij een paar kansen maar onze verdedigers en keeper staan er weer. Dat geeft vertrouwen bij de rest van het team die aan de andere kant enorm hun best doen om de bal daar in het net te krijgen. En aan het spel ligt het zeker niet. De besproken tactiek wordt goed gebruikt om de tegenstander zwaar onder druk te zetten. De eerste helft wordt met veel energie gespeeld. Helaas lukt het niet om nog te scoren ondanks de vele kansen en goede doelpogingen.

In de rust merken we dat de Boys niet onder de indruk zijn van de tegenstander en in de tweede helft nog schepje er bovenop willen doen. Ze krijgen nog wat laatste tactische tips mee en kunnen als er dan wordt gevraagd of we al weer naar het veld mogen dan zit het met de motivatie goed!

Als de tweede helft is begonnen, zetten we de druk er meteen goed op. De ene kans na de andere wordt gecreëerd en een goal hangt in de lucht. Na een overtreding van Fitboys neemt Rens de vrije trap. Hij schiet de bal met een mooie boog richting de tweede paal. Precies bij de voet van Bas die zonder nadenken de bal op de slof neemt en prachtig scoort. 1-2! We hebben nog een half uur te gaan en twee goals is niet genoeg voor onze Boys. Er wordt hard gewerkt, goed gepasst én goed gecommuniceerd! Dit veroorzaakt frustratie bij Fitboys want zijn krijgen geen mogelijkheden om te voetballen. De frustratie gaat over in irritatie maar Rolder Boys laat zich daarin gelukkig niet meeslepen. Toch is het een goede beslissing van de scheidsrechter om de wedstrijd iets eerder af te fluiten omdat ook de bankzitters van de tegenstander zich ermee gaan bemoeien. Jammer dat deze vermakelijke, energieke wedstrijd zo eindigt maar...de drie punten gaan mee naar Rolde!!

De Boys hebben wederom laten zien dat ze uitstekend kunnen voetballen en steeds meer spelinzicht krijgen in de zeer aanvallende 1-4-1-3-2 formatie. Ook vandaag hebben we de Man Of The Match gekozen. Veel energie, telkens op de juiste positie, zeer goed verdedigend maar ook aanvallend sterk...Mark Stoffers!

Ook nu wil het team alle ouders/verzorgers bedanken voor het vervoer én de aanmoedigingen! Volgende week spelen we thuis tegen hekkensluiter vvLEO en we hopen dat er dan veel publiek komt kijken!