9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

Zaterdag, 13 april 2024

Vandaag is de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager vv LEO 17-2. We spelen op het hoofdveld ons mooie sportpark Boerbos. Ons doel kan er maar één zijn: winnen. En onze reeks van vier maal ongeslagen uitbreiden naar vijf.

Na het omkleden, bekend maken van de opstelling en een korte tactische bespreking gaan we het veld op voor de warming-up. Dit wordt een rustige en eenvoudige want het is best warm. Vlak voor aanvang van de wedstrijd gaan we nog even de kleedkamer in voor een kort motivatiemoment en de laatste tips.

Om 14.30uur precies start de wedstrijd en LEO trapt af. Beide teams zijn in een aftastende fase maar al snel neemt Rolder Boys het initiatief en speelt het eigen spel. De spelers weten elkaar goed te vinden en begrijpen hun individuele rol binnen de 1-4-1-3-2 formatie. Al snel komen de eerste serieuze doelpogingen maar in de vijftiende minuut valt de goal echt. Een prachtige actie van Thomas, via de rechter flank, en daarna perfect klaar gelegd voor Gijs die de bal rustig binnen kan schieten. 1-0! En slechts één minuut later is het Thomas die de bal met een mooi schot in de goal schiet. 2-0! Nu volgt er een fase waarin het spel van Rolder Boys wat rommelig wordt. Veel individuele acties die telkens stranden. Als Thomas ook nog eens geblesseerd uitvalt, wordt het tijd om wat verse spelers in te brengen. Meteen wordt er weer georganiseerd gespeeld en zijn er ook weer kansen. Een mooie assist van Sem geeft Mark de kans om hard binnen te schieten, slechts een paar minuten nadat hij in het veld is gekomen. 3-0! Twee minuten laten is het Ryan die Borre op maat aanspeelt. Borre haalt uit en scoort! 4-0. En als Borre in de vierendertigste minuut nogmaals de bal op mooie wijze achter de keeper schiet, weten we dat de Boys weer een stap voorwaarts hebben gemaakt. De kansen worden nu omgezet in goals. 5-0!

In de welverdiende rust drinken we een heerlijke kop thee en bespreken we de eerste helft. En die was uitstekend met naar schatting 60 procent balbezit voor Rolder Boys. In de competitie hebben wij een doelsaldo-achterstand op onze concurrent dus moeten we in de tweede helft proberen om dubbele cijfers op het scorebord te brengen. We besluiten om 1-4-4-2 te gaan spelen waarbij de middenvelders allemaal hoog gaan staan.

Als we het veld weer op lopen is het prachtig om te zien hoeveel mensen er langs de kant staan en op de tribune zitten. Dat geeft de spelers een boost! Als de wedstrijd weer is begonnen zien we dat LEO zich massaal heeft teruggetrokken rond het zestienmeter gebied. Met zes man van ons in de aanval is het daar nu erg druk. 4-4-2 was misschien toch niet zo'n goed idee maar als trainer ben ik wel benieuwd hoe de spelers hiermee omgaan. In kleine ruimten voetballen gaat ze best goed af! In de negenenveertigste minuut krijgt Ryan de bal, wurmt zich door de verdediging, kapt de keeper uit en schiet binnen. 6-0. Vier minuten later is het wederom Borre die de bal in het net werkt. Een prachtige hattrick die hem ook de titel "Man Of The Match" oplevert!! 7-0! En dan volgt een spektakelstuk... Gijs heeft de bal, speelt een paar man uit en legt de bal voor. De bal komt voor de voeten van onze rechtsback, Luuk. Hij haalt uit en...KADENG! GOAL! 8-0. In de vijfenzeventigste minuut zien we de laatste goal. Één van het trainingsveld. Ryan dribbelt de bal mee naar de achterlijn, legt deze terug en Niels schiet de bal met een prachtige curve in de kruising! Wat een mooi schot! 9-0!

De tweede helft was wat rommelig zo nu en dan. Niet verwonderlijk want de bal is eigenlijk niet meer op onze helft geweest en het is best druk met 21 man op één helft. Toch hebben we laten zien de drive te hebben om te blijven voetballen.