9461GA
GIETEN
tel. 0592-261631

Woensdag, 17 april 2024

Vandaag spelen we de inhaalwedstrijd tegen Gieten JO17-2. Momenteel staat onze tegenstander op de voorlaatste plaats in de competitie. Doel van Rolder Boys is om de drie punten mee naar Rolde te nemen en zo onze koppositie te verstevigen.

De wedstrijd start iets eerder waardoor onze warming-up korter is dan gebruikelijk maar dat zou geen probleem moeten zijn. Wij starten weer in de bekende 1-4-1-3-2 formatie en willen bij aanvang meteen controle over het spel hebben. In de begin fase is het wat aftastend met zo nu en dan een actie richting doel. Wel merken we dat Gieten zeer verdedigend is opgesteld en dat maakt het lastig om in het zestienmeter gebied te komen. Na verloop van tijd zien we de balsnelheid wat afnemen en volgen er meer lange ballen. Dit is eigenlijk niet hoe ons spel hoort te zijn. Wij willen graag met snelle combinaties en veel passes over de flank richting de halfspace van de tegenstander om vervolgens met een voorzetje of individuele actie een scoringskans te creëren.  Na wat wissels loopt dat iets beter maar de verdediging van Gieten werkt behoorlijk hard. Een stevige overtreding op Leon, in het zestienmeter gebied, luidt het kantelpunt van de wedstrijd in. De penalty wordt genomen door Thomas en hij schiet de bal zuiver in het net. 0-1! De Boys zetten meer druk op de tegenstander want één goal is niet genoeg. Dit leidt tot onrust bij de tegenstander die een overtreding maakt op Thomas. Op zo'n 25 meter van de goal legt Thomas de bal klaar. Alle aanvallers en middenvelders voor de pot. Een prachtige vrije trap stuurt de bal richting de penaltystip, precies op maat voor Rens. Hij kopt de bal met een subtiele knik in het doel. 0-2!

In de rust komt iedereen even op adem en wordt er wat gedronken. We pakken het bord er bij en evalueren een aantal spelsituaties. Er moet met iets meer energie (lees: hogere balsnelheid) gespeeld gaan worden en de passing moet over kortere afstanden. En we willen eigenlijk graag nog een goal zien die niet uit een standaard situatie komt.. :)

In de tweede helft wordt er meteen pittig van start gegaan en na zes minuten is het Ryan die zich door de verdediging wurmt en een mooie goal maakt. 0-3. Nu volgt een fase waarin zo nu en dan iets beter gespeeld maar het blijft flauwtjes. Gieten krijgt weinig kansen en als ze toch op onze helft komen dan staat de verdediging klaar om ze te onderscheppen. Rolder Boys krijgt nog veel kansen en goede doelpogingen maar ook de verdediging van Gieten staan hun mannetje. Tot de achtenzestigste minuut als Gijs de bal richting Borre speelt. Borre haalt uit en knalt de bal achter de keeper van Gieten in het net! 0-4. De laatste tien minuten zetten we nog een tandje bij maar de eindstand blijft 0-4.

Ons team werd weer ondersteund door een groep supporters. Onze dank hiervoor! Man Of The Match is deze keer Oscar geworden. Hard werken, goede communicatie en een prachtige, subtiele onderschepping leveren hem deze keer de titel op.
Ook nog even een woord van dank aan onze teammanager Henk Nieuwenhuis, die telkens weer alle "niet-trainerszaken" uitstekend regelt!