9471TA
ZUIDLAREN
tel. 050-4093077

Zaterdag, 4 mei 2024

Vandaag halen we de wedstrijd van vorige week in. We spelen uit tegen Fc Zuidlaren JO17-2, geleid door oud-Roldenaar Ruben Geers. Het is een graad of 14 en het zonnetje schijnt. Heerlijk weer voor de spelers én de supporters, die weer ruim aanwezig waren.

Na de warming-up hebben we nog een korte tactische bespreking en worden er nog wat individuele tips uitgereikt. We starten weer in onze bekende 1-4-1-3-2 formatie. Iets voor de geplande aanvangstijd geeft de scheidsrechter aan dat hij wil beginnen. Nog een laatste groepsjell en dan gaan we los!

Zuidlaren staat momenteel 4e in de competitie en heeft nog kansen om hoger te komen. Dat die ambitie er is, zien we aan het spel. Geen moment om in de wedstrijd te komen want beide teams zijn onmiddellijk op zoek naar die eerste goal. Met name in de eerste fase lijkt het er sterk op dat RolderBoys deze gaat maken want we zien erg veel goede kansen en de aanval is scherp en actief. In de eerste 14 minuten hadden we al met 0-2 voor kunnen staan maar de keeper van Zuidlaren staat goed zijn mannetje. Waar het ons niet lukt, laat een plotselinge counter van Zuidlaren de nul wel van het scorebord verdwijnen. Oef, 1-0... Maar onze Boys laten zien dat ze hier niet zijn gekomen om te verliezen en binnen een minuut is het Bas die door de verdediging breekt en prachtig scoort.1-1! Weer volgt er een periode van 15 minuten waarin het ons niet lukt om op voorsprong te komen. En ook nu is het weer Zuidlaren die scoort uit een snelle counter. 2-1. Maar ook nu zijn de Boys hier niet van gediend en binnen twee minuten is het weer gelijk dankzij een mooie assist van Bas op Just. 2-2. En de jacht gaat verder, ook van Zuidlaren. Maar onze verdedigers hebben de snelle spits van Zuidlaren nu in het snotje!  Aan de andere kant speelt Lean een goed geplaatste steekpass op Just die de bal met het puntje van zijn schoen langs de keeper tikt. De bal rolt richting doel en een verdediger pegelt deze de andere kant op.  Toch heeft de scheids gezien dat de bal over de doellijn was. Er ontstaat een discussie maar de goal geldt. 2-3!

In de rust benadrukken we wat zaken die nog iets beter kunnen en complimenteren we de momenten dat het uitstekend ging. Als we wat ranja, nieuwe energie en het motivatiepraatje tot ons hebben genomen, gaan we weer richting het veld.

We zijn weer begonnen en zien hetzelfde als bij aanvang van de wedstrijd. Veel actie en goed voetbal. Maar een bal die tegen de bovenarm van één van onze verdedigers wordt geschoten en een scheidsrechter die onverbiddelijk naar de penaltystip wijst, geeft een moment van enorme frustratie. De bal gaat erin. 3-3. Maar onderling beginnen de spelers elkaar te motiveren en de irritatie verdwijnt snel. En binnen één minuut is het Ryan, die op aangeven van Just, RolderBoys weer op voorsprong zet. 3-4! Nu volgt er een moment waarbij beide teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Twintig minuten na onze goal lukt het Zuidlaren om langszij te komen. In de resterende vijftien minuten zal RolderBoys moeten proberen om een tandje bij te zetten want we willen de drie punten mee naar huis nemen. En dat lukt ze meer dan goed. Met enorm veel energie gaan ze op jacht. Een assist van Ryan zorgt ervoor dat Just een hattrick op zijn naam kan zetten! 4-5. Maar we gaan door. Tot de laatste minuut. Nog een vrij bal voort ons maar de afstand is behoorlijk groot, zeker een meter of drie- vierentwintig. Rens wordt achter de bal gezet. Hij focust, neemt de aanloopt en schiet. De bal lijkt bijna vertraagd door de lucht te vliegen, over alle spelers heen, richting het doel. De hoogte is perfect en de kracht van het schot ook.... De bal gaat net over de keeper maar ook onder lat! Kadeng! Wat een mooie goal! 4-6. Hierna fluit de scheidsrechter af en de winst is voor ons!

Ook nu weer een compliment voor het hele team die met zoveel inzet, positive instelling, goed spel en de juiste hoeveelheid energie hebben laten zien waartoe zij in staat zijn. Man Of The Match is vandaag de maker van de hattrick geworden. Gefeliciteerd, Just!

Onze strijd om het kampionschap gaat door! Op naar de volgende wedstrijd!