Scheidsrechter

Tim van Huffelen

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag was een belangrijke dag voor de jongens van Rolder Boys F3. Als ze minimaal een punt zouden halen in de thuiswedstrijd tegen VAKO F4 dan zou het kampioenschap een feit zijn. Bij winst zouden ze zelfs zonder puntverlies kampioen worden.

De jongens waren al op tijd aanwezig en het was duidelijk te merken dat er iets stond te gebeuren. Trainer Stijn kon er helaas niet bij zijn omdat hij zelf een wedstrijd moest spelen. Na de bespreking van de opstelling, de nuttige tips van leider Marco en een uitgebreide warming-up ging de wedstrijd eindelijk beginnen.

Aangemoedigd door veel publiek werd de tegenstander direct vanaf de aftrap vastgezet op de eigen speelhelft. Het viel echter niet mee om een gaatje te vinden in de wirwar van spelers voor het doel van VAKO. Na acht minuten was het dan eindelijk raak. Niels opende de score met een afstandsschot; 1-0. Even later was het Rens die met een hard schot in de korte hoek de 2-0 maakte waarna Ruben zorgde voor een 3-0 ruststand.

In de rust gaf Marco de aanwijzing om het spel breed te houden omdat dan de kansen vanzelf zouden komen. Na de rust gingen de jongens er weer vol tegenaan. Na een matige uittrap van de keeper van VAKO scoorde Ruben de 4-0. Even later maakte Kaj na een mooie dribbel de 5-0. Achterin zorgden Thomas, Bas en Jeppe er voor dat alle aanvallen van VAKO onschadelijk werden gemaakt waarna ze ervoor zorgden dat er snel omgeschakeld werd naar de aanval. Na goed breed leggen van Rens wist Just de 6-0 te scoren. Even later was het de beurt aan Jurn om met een mooi afstandsschot de 7-0 te maken. Het slotakkoord was voor Kaj die de eindstand bepaalde op 8-0.

Na het laatste fluitsignaal gingen de jongens juichend het veld over. Ze kregen een mooie medaille en een mooi kampioensshirt waarin ze zich gewillig lieten fotograferen door de ouders en de opa's en oma's. Daarna was het tijd voor de ereronde door het dorp samen met de kampioenen van F1. Een prachtige ervaring voor de jongens.

F3 heeft een geweldige competitie gespeeld: 11 wedstrijden, 33 punten en een doelsaldo van 134 voor en maar 6 tegen. Daarnaast is F3 inmiddels doorgedrongen tot de achtste finales van het bekertoernooi. De jongens hebben de afgelopen maanden erg veel geleerd mede door de enthousiaste trainingen van hun trainer Stijn. Er wordt al heel leuk overgespeeld en ze krijgen steeds beter in de gaten op welke positie ze moeten staan. Vanaf de zaalcompetitie gaan de jongens een klasse hoger spelen. Hier gaan ze ongetwijfeld nog beter van worden. Klasse jongens!