Gaat Rolder Boys D2 het kampioenschap tóch binnenslepen?

Gaat Rolder Boys D2 het kampioenschap tóch binnenslepen?

Assen FC D5 (zaal)

1 - 2

Rolder Boys JO13-2 (zaal)

Competitie

D-pupillen zaal, D2, Regio Assen e.o. 05

Datum

21 februari 2015 10:15

Accommodatie

Onbekend

En dan is het zover … de laatste zaalcompetitiedag van dit seizoen. De hele zaalcompetitie bovenaan gestaan (met maar 1 tegengoal) tót vorige week … toen werd 1 van de 2 wedstrijden verloren en stonden we ineens 2e! Het laatste competitieweekend gaat de beslissing brengen. 2 wedstrijden op het program met als eerste die van de nummer 1 tegen de nummer 2. De spanning stijgt!

Aangekomen in de sporthal in Kloosterveen, Assen blijkt ineens dat de huidige nummer 1, FC Assen, haar eerste wedstrijd van de ochtend verloren heeft. Dit betekent kansen, maar ook nóg een concurrent in de kampioensstrijd. Achilles 1894 D7, die als 3e in de stand stond, wint haar eerste wedstrijd van de ochtend én is op het moment van aankomst van Rolder Boys, bezig met haar tweede wedstrijd die uiteindelijk ook gewonnen wordt.

Bij aanvang van de wedstrijd FC Assen D5 - Rolder Boys D2 ziet de stand er nóg spannender uit. Een gedeelde 1e plek voor FC Assen en Achilles met Rolder Boys daaronder. Hoewel de boodschap voor Rolder Boys ook vanochtend bij vertrek al duidelijk was (gáán voor 2x winst) werd de druk nu toch écht wel verhoogd. Gespannen jongens, maar ook zeker gespannen ouders tot gevolg.

De vooraf als kampioenswedstrijd bestempelde wedstrijd zou geen slotconclusie geven over het kampioenschap. Het kon nog alle kanten opgaan. Het werd in ieder geval wél een prachtige wedstrijd om naar te kijken. Er werd door beide clubs super gevoetbald; hard werken, veel inzet en prachtig samenspel. De teams waren aan elkaar gewaagd. Lang (voor het gevoel van sommige supporters dan) 0-0, maar toen toch de 0-1 voor Rolder Boys. Even later scoorde FC Assen en was het weer gelijk. Oh, wat een spanning …. Toen, gelukkig, de 1-2 voorsprong en dit zouden “onze jongens” niet meer weggeven.

En als je denkt dat we er nu waren, nee, toen kwamen de rekenmachines op tafel en alle apps werden er bij gehaald om te berekenen hoe de stand nu was. Waren we nu kampioen? Moesten we de laatste wedstrijd nog winnen? Of hadden we aan een gelijkspel genoeg? Iedereen had zo z'n eigen telling (…) maar uiteindelijk bleek dat voor een kampioenschap Rolder Boys nog in ieder geval 1 punt nodig had. FC Assen ging naar huis en Achilles kwam de tribune op om de tegenstander van Rolder Boys (Leo) aan te moedigen.

D2 kampioen? Lees snel verder!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!