Senioren

Senioren

Senioren

Rolder Boys beschikt in het seizoen 2018-2019 over vijf senioreneltallen (waarvan één zaterdagelftal), 7-tegen-7 voetbal voor 35-plussers (2 teams), een trainingsgroep voor 45-plussers en een damesteam dat eveneens 7-tegen-7 voetbalt. In maart 2016 is gestart met G-voetbal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Het eerste elftal komt uit in de zondag tweede klasse van het amateurvoetbal en wordt getraind door Jan Korte. Het tweede elftal speelt in de zondag reserve hoofdklasse. Van de huidige selectie is het overgrote deel afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. Om ook in de toekomst op een hoog niveau én met eigen spelers te kunnen blijven voetballen is investeren in de jeugdopleiding van groot belang voor de toekomst van de vereniging.

Het Voetbaltechnisch Beleidsplan en een goed jeugdbeleid (waaronder begrepen het hebben van gekwalificeerde trainers) vormen de basis voor de seniorenafdeling. Doorstroming van de jeugdopleiding naar de seniorenteams is daarnaast één van de speerpunten uit het meerjarenbeleid van de vereniging, omdat een goed beleid bijdraagt aan het behoud van leden voor de voetbalsport. Het is de ambitie om binnen afzienbare tijd weer vijf seniorenteams te hebben die - tweede speerpunt - goed op elkaar aansluiten, waardoor spelers tussen teams uitwisselbaar zijn.

Een derde speerpunt uit het meerjarenbeleid is het vergroten van de betrokkenheid van de spelers bij de vereniging en het team, ook buiten het veld. Dit past goed bij het soort vereniging Rolder Boys wil zijn: plezier in de voetbalsport is datgene wat ons bindt, of het nu om prestatief, recreatief, 7-tegen-7 of zaalvoetbal gaat.

Meer informatie

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!