Corona-update (1): gebruik van kleedkamers/douches en vervoer naar uitwedstrijden

Corona-update (1): gebruik van kleedkamers/douches en vervoer naar uitwedstrijden

28 augustus 2020 10:00


De basisregels van de overheid gelden vanzelfsprekend ook bij Rolder Boys. Hieronder valt in elk geval dat je (1) thuisblijft als u of één van uw huisgenoten klachten heeft zoals hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden en/of benauwdheidsklachten; (2) 1,5 meter afstand van anderen houdt; en (3) vaak je handen wast en hoest en niest in je elleboog. We onderschrijven het “algemeen protocol verantwoord sporten” van NOC*NSF. Voor drie zaken vragen we specifiek aandacht: het gebruik van de kleedkamers en douches, het vervoer naar uitwedstrijden en looproutes op het sportpark.

Gebruik kleedkamers en douches

De kleedkamers en douches kunnen gebruikt worden. Welke regels er gelden is afhankelijk van de leeftijdscategorie.

Voor de jongste jeugd (JO7 t/m JO11) geldt dat er samen gedoucht kan worden en dat er geen 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden gehouden. Als er ouders meegaan de kleedkamer in dan moeten de ouders onderling 1,5 meter afstand houden. 

Voor de JO13 t/m de JO17 geldt dat er samen gedoucht kan worden en dat er geen 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden gehouden. Alleen de trainer en leider mogen mee de kleedkamer in en houden 1,5 meter afstand tot de spelers.

Voor de JO19-teams geldt dat er samen gedoucht kan worden. Alleen de trainer en leider mogen mee de kleedkamer in. De trainer, leider en spelers van 18 jaar en ouder houden 1,5 meter afstand van anderen.

Voor de seniorenteams geldt dat iedereen buiten het veld 1,5 meter afstand tot elkaar houdt, ook in de kleedkamer en onder de douche. Kleedkamer 7 en 8 zijn geschikt voor één elftal, rekening houdend met de 1,5 meter. In de overige kleedkamers is het niet mogelijk om met een volledig elftal 1,5 meter afstand te houden. Aan de senioren- en JO19-teams worden in dat geval twee kleedkamers beschikbaar gesteld.

Gezien we voor de senioren en de oudste jeugdteams extra kleedkamers nodig hebben, ontstaat een tekort aan kleedkamers. Op het moment dat dit voorkomt geven wij de bezoekende verenigingen voorrang en bestaat de kans dat een Rolder Boys team thuis moet omkleden en douchen. De kleedkamers voor Rolder Boys teams worden ingedeeld op basis van beschikbaarheid, waarbij de oudere leeftijdscategorieën voorrang hebben op de jongere. De leider van het team krijgt voorafgaand aan het weekend bericht indien er geen kleedkamer beschikbaar is en er thuis omgekleed en gedoucht moet worden.

Vervoer naar uitwedstrijden

Het RIVM adviseert om vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen in de auto als mensen geen deel uitmaken van hetzelfde huishouden of gezin. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Ook als zij niet tot hetzelfde huishouden horen. Rolder Boys adviseert om het RIVM-advies op te volgen. In de praktijk is het aan de chauffeur om te bepalen of een mondkapje in de auto nodig is. Als je dit als passagier nodig vindt dan staat het je uiteraard vrij deze te dragen. Binnen het team kunnen er afspraken worden gemaakt over het aantal inzittenden per auto.

Looproutes op het sportpark

Op Sportpark Boerbos en in de kantine zijn er verschillende maatregelen getroffen in de vorm van looproutes (inclusief eenrichtingsverkeer) die helpen 1,5 meter afstand te houden en kruisend verkeer te voorkomen. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Het kan zijn dat er bij andere verenigingen andere regels gelden. Het spreekt voor zich dat we verwachten dat onze leden zich ook aan deze regels houden.

Protocol verantwoord sporten

Zoals benoemd in de inleiding onderschrijven we het “algemeen protocol verantwoord sporten” van NOC*NSF. Dit protocol is hier te vinden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!