Rolder Boys wint met korfbaluitslag van FC Lewenborg (3-7)

Scheidsrechter

M.M. Knol

Accommodatie

Onbekend

Rolder Boys schoot zondagmiddag als een komeet uit de startblokken op het kunstgrasveld van FC Lewenborg. Na zestien minuten was de wedstrijd al gespeeld en stond er 0-3 op het mooie scorebord van de oranjehemden. Met verzorgd spel werd de thuisclub weggetikt. Het duurde tot de negende minuut totdat routinier Rik de Lange de 0-1 kon aantekenen. Een minuut later rondde Danny Hingstman een mooie voorzet van Gillis Laernoes af (0-2). En weer zes minuten later knalde aanvoerder Marnick Ottens via de onderkant van de lat kiezelhard raak (0-3).

FC Lewenborg probeerde wel wat terug te doen, maar kon zich geen echt grote kansen creëren. De Boys daarentegen waren levensgevaarlijk in de omschakeling. Uit één zo’n omschakelmoment ontstond de vierde goal. Jeroen Knol veroverde halverwege eigen helft de bal, speelde zich mooi vrij en stuurde Gillis Laernoes de diepte in. Zijn perfect aangesneden voorzet werd op geweldige wijze door Danny Hingstman tot doelpunt gepromoveerd (0-4).

Het publiek leek zich als verzoend te hebben met deze ruststand totdat uit het niets FC Lewenborg scoorde. Een schot van een meter of 20 verdween over keeper Michel Bakker net onder de lat, 1-4.
Twee minuten voor rust sneed Danny Hingstman nog een keer door het hart van de FC Lewenborg-verdediging en alleen voor de keeper maakte rugnummer 9 van de wit-zwarten zijn derde goal van deze zondagmiddag, ruststand 1-5!

Na rust ging Rolder Boys op zoek naar een hoge uitslag, maar diverse mogelijkheden werden om zeep geholpen. Maar toch werd het 1-6, Ferdi Hidding rondde een aanval perfect af. Daarna geloofden de mannen van trainer Koning het wel. Het initiatief werd aan FC Lewenborg gelaten, dat dankbaar profiteerde. Eerst scoorde de beste man aan FC Lewenborg-zijde, Armando Kremer, de 2-6. Vlot daarop, in de 82-ste minuut, werd het 3-6 door Edu Gerds.

Verder lieten de Boys het niet komen en het was “man-van-de-middag”, Danny Hingstman, die na goed voorbereidend werk van Ferdi Hidding voor de 3-7 eindstand zorgde.

Resumerend kan worden gesteld, dat Rolder Boys 60 minuten lang een prima wedstrijd speelde, het laatste half uur verslapte de concentratie aan Rolder-zijde teveel en kon FC Lewenborg de score een dragelijker aanzien geven.

Positief punt was verder dat Sander Jansen na 7 weken blessureleed zijn eerste speelminuten weer kon maken. Met het oog op de wedstrijd tegen Helpman een welkome versterking van de wedstrijdselectie.

Zondag a.s. komt, zoals gezegd, koploper Helpman op bezoek op Sportpark Boerbos. Het verschil tussen Helpman en Rolder Boys is slechts 4 punten, waarbij aangetekend dient te worden dat Rolder Boys nog een wedstrijd moet inhalen tegen Valthermond. Helpman beschikt over een goede ploeg en is volgens kenners kandidaat nummer één voor de titel. Het wist geheel terecht de eerste periode in de wacht te slepen. Voor Rolder Boys is de wedstrijd tegen Helpman een mooi meetmoment om te bepalen of de jonge ploeg van Kenny Koning mee kan tegen één van de titelfavorieten. De wedstrijd begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Werf.