Rolder Boys wint verdiend van ASVB (3-0)

Scheidsrechter

A. Alkema

Accommodatie

Onbekend

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan op-en-top Rolder Boys-man en vaste supporter van het eerste elftal, Albert Bakker, werd afgetrapt voor de 16e competitiewedstrijd. Tegenstander ASVB stond in de onderste regionen en Rolder Boys was door de gelijke spelen in de afgelopen weken afgezakt naar de 6de plaats. Als Rolder Boys nog mee zou willen doen om de prijzen dan moest er gewonnen worden. Het werd een matige wedstrijd. Rolder Boys was de bovenliggende partij terwijl ASVB met een gesloten defensie speelde en via de counter probeerde gevaarlijk te worden.

Ondanks het veldoverwicht konden de Boys zich nauwelijks echte kansen creëren. In het eerste half uur was een pegel van Marnick Ottens tegen de lat het enige wapenfeit. In de 36-ste minuut kwamen de Boys op voorsprong. Routinier Rik de Lange schoot een vrije bal onberispelijk binnen. In de laatste minuut voor het rustsignaal kon Ferdi Hidding de score uitbouwen naar 2-0.

Na rust werd het spel er niet beter op. Beide ploegen werkten wel hard, maar grossierden in balverlies en werden in de aanval veel foutieve keuzes gemaakt. Hierdoor viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. De in de 75ste minuut ingevallen Niek Dubbelboer bracht nieuw elan in het spel van de Boys. Eerst zette hij Niels Stoffers vrij voor het doel, maar de keeper van ASVB kon het harde schot ternauwernood keren. Even later gaf Ferdi Hidding een afgemeten voorzet op Niek, die de bal kiezelhard in het doel schoot (3-0). Daar bleef het bij, zodat de “must win” een feit was.

Conclusie: 3 punten binnen en heel snel op naar volgende week alwaar Veendam 1894 op de Langeleegte de tegenstander is. Rolder Boys zal wederom alle zeilen bij moeten zetten willen ze blijven meedoen in de bovenste regionen.