Rolder Boys sluit kalenderjaar 2019 af met gelijkspel tegen Valthermond

Datum

22 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Rolder Boys kende een heel matige decembermaand. Het begon nog goed met een ruime overwinning op Helpman (4-0), maar daarna stokte het bij de Boys. Op 8 december werd in Emmen met 4-3 van WKE verloren. Hoewel Rolder Boys voetballend beter was, gingen de Emmenaren er - mede door hun geweldige wedstrijdinstelling - met de winst vandoor. Rolder Boys kwam door persoonlijke fouten drie keer op achterstand, maar even zo vele keren werd het weer gelijk. Doelpuntenmakers Ferdi Hidding, Sander Jansen en Frank Suurd. De laatste maakte in de 90-ste minuut uit een terecht gegeven strafschop de 3-3. Daar waar iedereen zich verzoend leek te hebben met een gelijkspel, sloeg WKE in blessuretijd alsnog toe. Aangetekend moet wel worden dat aan de winnende treffer tot twee keer toe een sterke buitenspellucht kleefde, maar de arbiter van dienst kende de goal goed. Vervolgens werd op donderdagavond 12 december voor de beker met 5-1 gewonnen van 4-de klasser Steenwijkerwold. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het geen gemakkelijke avond. De Boys hadden moeite met het onbevangen spel van Steenwijkerwold, maar toonden zich wel heel effectief in het verzilveren van de kansen. Doelpuntenmakers waren Sander Jansen, Steyn Bloembergen, Siemen Krikke, Ferdi Hidding en een speler van Steenwijkerwold scoorde een eigen doelpunt. Op 15 december trad Rolder Boys aan tegen GVAV Rapiditas. Het werd een zondagmiddag om heel snel te vergeten. GVAV was op alle fronten beter, maar het werd hen ook wel erg gemakkelijk gemaakt. Bij Rolder Boys was een aantal jongens zich duidelijk niet bewust dat als het voetballend niet gaat er in ieder geval altijd strijd geleverd moet worden. Spelen in een eerste elftal en in deze tweede klasse L vereisen iedere zondag een juiste wedstrijdinstelling! Een kansloze 0-4 thuisnederlaag was dan ook het gevolg. Op zondagmiddag 22 december kon Rolder Boys zich tegen Valthermond revancheren voor de teleurstellende resultaten in de voorafgaande weken. Het werd een vrij vlakke wedstrijd met weinig hoogtepunten. Valthermond was de eerste helft de betere ploeg en drukte dit overwicht uit door een doelpunt van Maurice Kampman.

De tweede helft was voor Rolder Boys, hoewel het zich weinig kansen kon creëren. Positief was in ieder geval wel dat de Roldenaren tot het laatste fluitsignaal bleven strijden voor een resultaat. En dat resultaat kwam er. Sander Jansen leverde vanaf de linkerkant een mooie voorzet af, die door Ferdi Hidding binnen werd gevolleerd. Gezien het spelbeeld een terechte puntendeling.

Na 12 wedstrijden hebben de mannen van trainer Kenny Koning 20 punten behaald en bezetten ze de 5de plaats. De ploeg maakt veel doelpunten, maar incasseert ook te gemakkelijk (te) veel tegengoals. Als Rolder Boys nog een rol van betekenis wil spelen voor de bovenste plaatsen, dan zal het meteen na de winterstop vol gas moeten geven. De achterstand op de top drie is niet onoverbrugbaar. Als het lukt om de conditionele fitheid en het aanwezige voetballende vermogen te koppelen aan de juiste wedstrijdinstelling dan liggen er zeker mogelijkheden. Aan de Roldenaren de uitdaging om er een sportief succesvol 2020 van te maken.
Rolder Boys hervat de competitie weer op zondag 26 januari met een uitwedstrijd bij Nieuw Buinen, aanvang 14.00 uur.

Ter voorbereiding op de tweede helft van de competitie is het volgende oefenprogramma samengesteld:

• 9 januari t/m 13 januari: Trainingskamp Marbella met wedstrijd tegen DTS uit Ede
• 19 januari: Rolder Boys – Noordster, 14 uur
• 21 januari: Rolder Boys – WVV, 20 uur
• 26 januari; Rolder Boys – Gomos 14 uur (schaduw)
• 2 februari: Gieten – Rolder Boys 14 uur (schaduw)
• 11 februari: Rolder Boys – DZOH, 20 uur