Rolder Boys wint topper tegen koploper Helpman (4-0)

Scheidsrechter

F. van der Werf

Accommodatie

Onbekend

Rolder Boys vloerde zondagmiddag koploper Helpman met ruime cijfers en heeft zich door dit resultaat in de kopgroep van de tweede klasse L gemeld. Voor een mooie wedstrijd zijn twee ploegen nodig, die beiden willen voetballen. En dat was het geval op het in herfstkleuren getooide sportpark Boerbos. Helpman liet zien dat het niet voor niets koploper en tevens winnaar van de eerste periode is. En Rolder Boys toonde eindelijk het voetballende vermogen, dat in de voorbereiding ten toon werd gespreid. Een boeiend duel van hoog niveau in een hoog tempo was het gevolg.

De eerste helft gaf een gelijkwaardig spelbeeld te zien. Beide ploegen zochten voorzichtig naar openingen, maar beide verdedigingen stonden goed. Rolder Boys kon een paar keer gevaarlijk worden via de snelheid en fysieke kracht van Danny Hingstman, Ferdi Hidding en Niels Stoffers, maar de uitstekende keeper Karim Khajjouf kwam niet echt in de problemen. Aan de andere kant was het voortdurend opletten. Helpman-trainer Rene Wollerich beschikt met het duo Danny Dijkstra en Keanu Chun over twee levensgevaarlijke spitsen, maar ook Boys-keeper Michael Bakker kwam niet in de problemen. De ruststand was dan ook 0-0.

Na rust schakelde Rolder Boys twee tandjes bij. Helpman werd teruggedrongen en het werd druk in de zestien meter van de Groningers. In de 60 minuut kreeg Rolder Boys een penalty. Jeroen in het Veld gaf een voorzet, waarbij een overtreding werd gemaakt op één van de Rolder voorwaartsen. Scheidsrechter Van der Werf wees gedecideerd naar de stip en topscorer Danny Hingstman voltrok koelbloedig het vonnis.

Vijf minuten later werd het 2-0. Een corner kwam bij Marnick Ottens, die de bal verlengde op voorstopper Jasper Kroon. En met een slimme hakbal passeerde hij keeper Khajjouf voor de tweede keer. Helpman moest toen ruimte weggeven en dat was een kolfje naar de hand van de snelle Rolder Boys spitsen. Danny Hingstman snelde op links langs zijn directe tegenstander en gaf Ferdi Hidding de bal op een presenteerblaadje. Met buitenkantje rechts schoot de nummer 7 van de Boys de bal in de uiterste hoek, 3-0 na 80 minuten. De wedstrijd was toen gespeeld. Het werd kort voor tijd nog 4-0 door Niels Stoffers, die een wederom sterk optreden eindelijk eens bekroonde met een welverdiende goal.

Smet op de wedstrijd was het uitvallen van spits Danny Hingstman, die kort voor tijd met een enkelblessure naar de kant moest. De medische staf zal deze week overuren moeten maken om de sterkhouder van de zwart-witten weer speelklaar te krijgen voor de wedstrijd van volgende week zondag tegen WKE.

Op het kunstgras van Sportpark Grote Geert aan de Sluisvierweg neemt Rolder Boys het op tegen de ploeg van Gietenaar Jouke Jan Meertens. De oranjehemden staan in de middenmoot en wisselen hele goede wedstrijden af met matige wedstrijden. In Emmen heeft elke tegenstander het lastig en Rolder Boys zal dan ook vol aan de bak moeten om tot resultaat te komen. De wedstrijd begint om 14.00 uur en staat onder leiding van de heer Tanja.